Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dolazi još jedna divlja mačka

Na Nürburgringu 'ulovljen' Jaguar F-Type RS snažan 575 KS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako nekome 250 primjeraka jaguarovog F-Typea Project 7 neće biti dovoljno da se dočepa supersnažnog sportaša, u Coventryju pod oznakom RS spremaju još jedan poseban, no ne toliko ograničen model

Na legendarnoj njemačkoj stazi Nürburgring snimljen je par testnih Jaguara F-Type RS, u coupe i cabrio izvedbi, čime je potvrđena ranija najava kako će ove snažnije izvedbe biti dostupne u obje karoserijske verzije.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Napetosti rastu Ministar obrane BiH o Dodikovim najavama: "Ako to napravi, takav potez neće ostati bez reakcije. Mislim da bi to bio kraj Republike Srpske" Slika nije dostupna Jaguar oduševio novim modelima na auto salonima u Tokiju i Los Angelesu

Video zapis kanala TouriClips možete vidjeti ispod ove vijesti, a prije toga se podsjetimo kako je trenutno najsnažnija dostupna izvedba ovog modela ona pod oznakom R čiji kompresorski 5.0 V8 razvija snagu od 404 kW, odnosno 549 KS te najveći okretni moment od 680 Nm. U RS izvedbi isti bi motor trebao biti osnažen na oko 423 kW, odnosno 575 KS, kao što smo imali priliku vidjeti u modelu Project 7.

Također, očekuje se kako će opcijske karbonsko-keramičke Matrix kočnice iz modela R postati dio serijske opreme u RS izvedbi, a razliku bi trebao predstavljati i unaprijeđeni 8-stupanjski Quickshift mjenjač s opcijom ručnog sekvencijalnog rada. Nadalje, za ubrzanje do 100 km/h RS izvedbi će svakako trebati manje od R-ovih 4 sekunde, a veća će biti i maksimalna brzina koja je kod R modela elektronički ograničena na 300 km/h.

Ako vam to nije dovoljno, možda će vas interesirati vijest kako u Jaguaru izgleda rade i na RS GT verziji koja bi trebala razvijati snagu veću od 515 kW, odnosno 700 KS, uz istovremeno smanjenje ukupne mase vozila. Taj bi model pak trebao dostizati brzine više od 320 km/h te će vjerojatno biti ponuđen u ograničenoj seriji, poput modela XKR-S GT. Više pročitajte na autonet.hr.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene