Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Jaguar oduševio novim modelima na auto salonima u Tokiju i Los Angelesu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jaguar je ovih dana krenuo u veliku ofenzivu. Na dva poznata auto salona predstavio je proizvodni model koji je nastao na kabrio verziji F-Typea i jednu studiju koja bi u narednih nekoliko godina mogla iznjedriti novi proizvodni model.

Naravno, govorimo o Jaguarovim novim zvijezdama, F-Type Coupe modelu i C-X17 crossover konceptu. Konceptni SUV pojavio se u novoj boji karoserije umjesto u izvornoj plavoj nijansi koju je nosio na Frankfurt Auto Showu ili u srebrnom izdanju kao na Dubai i Los Angeles auto salonima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Napokon dobar Jaguar Slika nije dostupna Kad ga Juha zakuha Bentley je najbrži na ledu

Dok je ta prvotna verzija dolazila s futurističkim interijerom s četiri sjedala i osebujnom plavom bojom karoserije, dorađeni koncept predstavljen u Kini pak ima nešto konvencionalniji raspored u unutrašnjosti s pet sjedala umjesto prijašnjih četiri i novu boju karoserije nazvanu 'Liquid Gold.'

Proizvodna verzija koju možemo očekivati za par godina vjerojatno će pod poklopcem imati jedan od nekoliko 4-cilindričnih benzinskih i dizelskih motora koji obećavaju veću učinkovitost potrošnje goriva bez ikakvih negativnih posljedica na užitak u vožnji.

Ako se Jaguar odluči konačno dati zeleno svjetlo C-X17 konceptu, ovaj luksuzni crossover model izravno će se sukobiti s novim Porsche Macan crossover modelom te naravno Range Rover Evoqom.

►►►   C-X17 crossover koncept u izvornoj plavoj nijansi

 

Drugi model koji su predstavili je novi vrlo dobro prihvaćen F-Type Coupe koji u prodaju stiže sljedeće godine u tri paketa opreme s jedinstvenom ''R'' verzijom koja će biti dostupna samo s coupe karoserijskom inačicom F-Typea koju će karakterizirati potentni V8 motor sa super punjačem i izlaznom snagom od 550 KS što bi trebalo biti dovoljno da do 100 km/h ubrza za točno 4 sekunde.

Slabiji model će dolaziti kao F-Type S kojeg pogoni V6 jedinica sa super punjačem koja dostavlja 380 KS. Uz ovaj agregat novi Coupe će do 100 km/h ubrzati za 4,8 sekundi. Najslabiji agregat u ponudi je isti V6 sa super punjačem koji dostavlja 340 KS. U toj verziji ubrzanje do 100 km/h traje 5,1 sekundu.

F-Type Coupe dolazi opremljen s Quickshift mjenjačem s osam stupnjeva prijenosa u kratkim omjerima što vozaču omogućava bolju kontrolu. V6 modeli također imaju i Launch Control funkciju koja optimizira ubrzanje od mrtve točke.

Za kraj, možemo zaključiti samo jedno: Jaguar se definitivno vratio na dobar put! Obavezno pogledajte veeeeliku foto galeriju koju smo pripremili za vas!

►►►   Jaguar F-Type kabriolet

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene