Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Španjolska protiv

Više od 50.000 potpisa za zabranu korida u Madridu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga za zaštitu životinja ‘El Refugio’ u nedjelju je izvijestila kako je u Madridu prikupila više od 50.000 potpisa koje će predati članovima regionalnog parlamenta autonomne zajednice Madrida (Comunidad de Madrid), koji bi trebali razmotriti mogućnost zabrane organiziranja korida.

‘51.609 stanovnika Madrida reklo je 'ne' koridama. Sada je red na političarima’, stoji u priopćenju udruge, koja je kampanju za uvođenje rasprave o zabrani organiziranja korida u madridskom regionalnom parlamentu pokrenula u ožujku. Da bi regionalni parlament prihvatio razmotriti ‘ovu zakonodavnu inicijativu’ bilo je potrebno prikupiti najmanje 50.000 potpisa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi zakon Kraj višestoljetne tradicije: Posljednja korida u Kataloniji Slika nije dostupna 'Toro de fuego' VIDEO: Korida s bikom koji ima baklje na rogovima

Udruga ‘El Refugio’ na zamisao o prikupljanju potpisa došla je nakon što su sličnu akciju pokrenuli u Kataloniji, gdje je u katalonskom parlamentu pokrenuta rasprava o istome pitanju. Ako se u Kataloniji usvoji ova ‘zakonodavna incijativa’, ta će španjolska pokrajina postati prva u kojoj će se zabraniti ubijanje bikova na koridama.

Gotovo istodobno, madridske vlasti početkom ožujka su najavile namjeru da se borba s bikovima proglasi kulturnom baštinom regije.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene