Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Zamjenik slovačkog premijera otkrio nove detalje o Ficovu stanju

Prijeti mu zatvor

Suđenje novinaru koji je bacio cipele počinje 31. prosinca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudski proces iračkome novinaru optuženom za bacanje cipela na američkog predsjednika Georgea W. Busha u Bagdadu na konferenciji za medije, počet će 31. prosinca pred Središnjim kaznenim sudom, objavio je u ponedjeljak istražni sudac.

'Proces će početi 31. prosinca, pred ovim sudom (u Bagdadu) u nazočnosti medija', rekao je sudac Dhiya al-Kenani te odbacio zahtjev branitelja da se predmet prebaci na neki klasičniji sud.

Pročitajte i ovo Iračka TikTokerica Ghufran Sawadi Traže se ubojice Iračka tiktokerica ubijena ispred svoga doma: Strašnu likvidaciju snimile nadzorne kamere Damir Matković Novinar i urednik Preminuo Damir Matković, legenda televizijskog novinarstva

Mountazer al-Zaidi, odgovarat će tako pred Središnjim kaznenim sudom u Iraku, koji sudi i zločine terorizma, a za gađanje predsjednika Busha cipelama, u čemu je promašio i što bi mu moglo biti olakotna okolnost, mogao bi dobiti i do 15 godina zatvora.

>> Novinar koji je Busha gađao cipelom tuži agente iračkog premijera

>> Novinar se ispričao za napad na Busha

Novinar, kojega dio svijeta slavi kao heroja, u nedjelju je preko svog odvjetnika tužio agente službe sigurnosti da su ga premlatili nakon uhićenja, što potvrđuju i liječnička izvješća.

Obitelj Mountazera al-Zaidija od petka prosvjeduje u središnjem parku u Bagdadu tražeći njegovo oslobađanje.

Savjetnik premijera Nourija al-Malikija objavio je da je novinar predao šefu države pismo isprike kojim traži oprost za svoj čin.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene