Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priznao krivnju

Rođak Ratka Mladića: On je moj i ne odričem ga se

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odjel za ratne zločine Višeg suda u Beogradu potvrdio je sporazum o priznanju krivnje između Branislava Mladića i srbijanskog državnog odvjetništva za ratne zločine, po kojem je kažnjen na jednogodišnju zatvorsku kaznu, uvjetno na tri godine, zbog skrivanja Ratka Mladića.

Ratko Mladić, nekadašnji vojni zapovjednik bosanskih Srba, uhićen je potkraj svibnja 2011. u selu Lazarevu kod srbijanskog grada Zrenjanina. Njega ICTY tereti za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti, uključujući i optužnicu za genocid.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uvjetno na 6 mjeseci Osuđen šogor Ratka Mladića Slika nije dostupna Ponovno suđenje Mladićevim pomagačima ukinuta oslobađajuća presuda

Branislav Mladić, u čijoj se kući u Lazarevu Mladić skrivao, u nedavnom razgovoru za beogradski dnevnik 'Večernje novosti' nije htio ni demantirati ni potvrditi informaciju da je sa srbijanskim državnim odvjetništvom za ratne zločine postigao sporazum o priznavanju krivnje.

'Ne mirim se s krivnjom koja mi je pripisana, ali ja protiv svoje države ne mogu... Kažem: ne mirim se, ali zbog njega ću podnijeti sve. On je moj i ne odričem ga se', kazao je Branislav Mladić.

>> Ratku Mladiću pozlilo tijekom rasprave, prevezen u bolnicu

Braniteljica Branislava Mladića, Vesna Momčilović za izdanje tog lista od četvrtka kazala je kako se sud uopće nije bavio detaljima, tako da je navedeno da je Branislav Mladić krio Ratka Mladića od neutvrđenog dana u travnju 2006. godine, do 26. svibnja 2011. godine, kada je Ratko Mladić uhićen u kući Branislava Mladića.

'Nije ništa neobično što je Branislav krio svoga rođaka. Mislim da je ovo dobar sporazum zato što je za ovo kazneno djelo predviđena kazna zatvora od jedne do osam godina', izjavila je odvjetnica Branislava Mladića. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene