Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kancelarka u elementu

Merkel nasmijala zastupnike u parlamentu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Angela Merkel i Alexis Tsipras trebali bi se sastati u Berlinu u ponedjeljak.

Njemačka kancelarka Angela Merkel izvijestila je njemački parlament u četvrtak da je pozvala grčkog premijera da posjeti Berlin u ponedjeljak.

Pročitajte i ovo Srbijanska oporba drži plakate s natpisima Odbili prisegnuti Konstituiran novi saziv Skupštine Srbije: Oporba napustila sjednicu, Hrvati ostali bez zastupnika Slika nije dostupna Oštri rezovi TIJESNA VEĆINA Grčki parlament odobrio proračun za 2016.

'Pozvala sam grčkog premijera Alexisa Tsiprasa u Berlin u ponedjeljak i veselim se njegovom posjetu. Imat ćemo vremena detaljno porazgovarati i možda se i sporječkati', kazala je Merkel na što su zastupnici u Bundestagu reagirali smijehom.

Najmoćnija žena svijeta i na filmskom platnu

Dodala je da ne treba očekivati rješenje problema na tom sastanku.

Između dviju zemalja sve je jača napetost jer Njemačku brine mogućnost da Grčka ne ispoštuje svoje dosadašnje obveze, a Grčka Njemačku vidi kao glavnog zagovornika oštrih mjera štednje.

Tsipras bi stoga trebao nepopustljivu Merkel privoliti na prihvaćanje njegovih reformskih planova i reprogramiranje golemih grčkih dugova u sklopu međunarodne pomoći za spašavanje Grčke od bankrota.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene