Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uništili joj život

Kao tinejdžerica postala žrtva modernog ropstva: 13 godina je plaćali samo 4 dolara NA TJEDAN!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Par iz Massachusettsa svojoj je domaćici čak 13 godina davao mizernu plaću od samo četiri dolara po tjednu. Žrtva je tako u tih 13 godina zaradila samo 2.500, umjesto 300.000 dolara koliko je trebala dobiti da su je pošteno plaćali.

Neimenovana žena je za obitelj Smalanskas radila od 1997. do 2011. godine. Dakle, ukupno 13 godina i četiri mjeseca. Sve je počelo kada ju je par, koji inače ima troje djece, unajmio kao dadilju kad joj je bilo 16 godina. U to je vrijeme dotična obitelj živjela u Boliviji. Nakon tri godine su je doveli u SAD i falsificirali joj dokumente kako bi je predstavili kao svoju rođakinju.

Pročitajte i ovo Podaci - 1 Brzina interneta Hrvatski Telekom mora platiti 5,9 milijuna eura: "Određivanje ovakve drakonske kazne je izvan svakog razumnog okvira" Bruna Papić, reporterka Dnevnika Nove TV Huligani Čeka li Hajduk najstroža kazna ikad izrečena? Evo kada stiže odluka: "Postoji velika mogućnost..."

Nakon toga su joj oduzeli putne isprave te je prisilili da radi od 6 ujutro do 20 sati po šest dana u tjednu. Imala je slobodno jedino nedjelje i povremeno su joj davali slobodno subotu ujutro, piše Daily Mail.
 
Ropstvo u Londonu: Osumnjičeni indijskog i tanzanijskog podrijetla

Par joj je za taj posao, koji je obuhvaćao kuhanje, čišćenje i čuvanje djece, obećao 100 dolara mjesečno. Umjesto te ionako male obećane plaće, plaćali su je još manje – samo 35 dolara mjesečno što bi značilo da su je po satu plaćali samo 10 centi. U 13 godina rada, domaćica je uspjela zaraditi samo 2.500 dolara.

Martha i Richard Smalanskas su na saslušanju na sudu u Bostonu priznali da su žrtvu plaćali samo 35 dolara na mjesec. Zbog kršenja Zakona o radu, par je dobio godinu uvjetne kazne te žrtvi, za koju se vjeruje da ima 35-godina, moraju platiti 150.000 dolara.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene