Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dačić u Austriji

Istraga oko Hypo banke stigla i do Srbije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavlja se istraga o poslovanju Hypo banke na području bivše Jugoslavije.

Srbijanski ministar policije Ivica Dačić nakon sastanka s austrijskim istražiteljima i razgovorom s ravnateljem austrijske kriminalističke policije, tvrdi da je težište istrage u Hrvatskoj. To potvrđuje austrijska policija, ali istražuje i poslove u Srbiji. Šef austrijske krim policije tvrdi da su u cijeloj aferi najvažnije sporne provizije. Tko je i po čijem nalogu isplaćivao novac za odrađeni posao. Franz Lang je nakon sastanka s Dačićem otkrio da su osnovali zajednički policijski stožer koji provodi istragu. O hrvatskom dijelu istrage nije htio govoriti.

Pročitajte i ovo Sudar dva vojna malezijska helikoptera tragedija u Maleziji VIDEO Objavljena snimka strašne nesreće: Dva vojna helikoptera sudarila se tijekom vježbe, poginulo 10 ljudi Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu

>> Dačić: Težište istrage o Hypo banci je na Hrvatskoj

'Dosta smo razgovarali i o našoj istrazi o slučaju Hypo banke. Mi smo na početku istrage, razmijenili smo dosta informacija i u idućim danima i tjednima ćemo blisko surađivati', kaže Franz Lang, načelnik austrijske krim policije. Dačić je u Austriji preuzeo dokumentaciju za poslovanje te banke u Srbiji. Tijekom sastanka austrijski kolege zamolili su ga da to istraži i ponovili da se težište istrage odnosi na Hrvatsku. 'Postoji zajednička spremnost da naša policija pomogne razmjenom informacija isto kao što mi očekujemo da koja god informacija postoji vezano za Srbiju u Austriji da smo spremni to provjeriti i procesuirati do samog kraja', ističe Dačić.

Jedan od bivših direktora, Wolfgang Kulterer, nalazi se u pritvoru. Povezivali su ga s bivšim premijerom Sanaderom i generalom Zagorcem koji je intenzivno poslovao s tom bankom. Austrijski mediji špekuliraju kako bi mogao postati svjedok pokajnik i ispričati sve zna o nelegalnom poslovanju banke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene