Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema curenja

Inspekcija u nuklearki Krško: 'Oštećenja su veća no što smo mislili'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nuklearki Krško pronađena su oštećenja gorivih elemenata, no inspekcija tvrdi kako unatoč tome nije došlo do radioaktivnog curenja u okoliš.

U nuklearnoj elektrani Krško, u kojoj od početka mjeseca traje redoviti remont, su, nakon izvedene inspekcije gorivih elemenata, pronađena mehanička oštećenja gorivih šipki tri goriva elementa, izvješćuje u subotu STA.

Pročitajte i ovo Državni inspektorat i kazne; ilustracija - 1 Skup Uskrs Kažnjeni zbog jaja i kolača: To su najblaže kazne, mogli su platiti 3900 eura Slika nije dostupna normalna pojava Nesvakidašnji prizor iz nuklearke u Krškom zbunio građane: Iz elektrane objavili o čemu je riječ

Predsjednica uprave NEK-a Stane Rožman je izjavila da su oštećenja veća nego se u početku mislilo, ali da nije došlo do radioaktivnog curenja u okoliš. Zbog spomenutog problema će se 35-dnevni redoviti remont produljiti, dodala je Rožman.

>> Stanovnicima oko NUKLEARKE KRŠKO dali tablete protiv radijacije

U tijeku je ultrazvučna inspekcija svih gorivih elemenata koji će se vratiti u reaktor, a istovremeno će se obaviti detaljan pregled ostalih konstrukcijskih dijelova reaktora, kako bi se utvrdili uzroci oštećenja.

Goriva šipka je osnovni element nuklearnog goriva u reaktoru, a u NE Krško je 235 takvih gorivih šipki povezano u gorivi element kojih je u reaktoru 121. Kako javlja agencija, u ovogodišnjem remontu se planira zamijeniti 56 takvih elemenata. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene