Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istekla u Pacifik

Fukushima: Izlila se kontaminirana voda iz još jednog spremnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz još jednoga spremnika u Fukushimi izlila se visoko kontaminirana voda, koja je vjerojatno istekla u Pacifik.

Operator paralizirane japanske nuklearne centrale u Fukushimi izjavio je da se iz još jednoga spremnika izlila visoko kontaminirana voda, koja je vjerojatno istekla u Pacifik, što je drugo takvo istjecanje u manje od dva posljednja mjeseca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 770.000 tona vode s tricijem Japanski ribari na nogama zbog odluke da radioaktivna voda iz Fukushime bude puštena u ocean Slika nije dostupna Pumpe nisu radile Toksična voda iz Fukushime godinama istjecala u ocean

Mjesta na kojima se nedavno dogodila nuklearna nesreća na taj način vraćaju Tokyo Electric Power Co. (TEP) u središte pozornosti, čime se dovodi u pitanje sposobnost tvrtke da obavi složena čišćenja kontaminiranih područja koja bi mogla trajati desetljećima.

>> Fukushima: Para ponovno iznad reaktora 3

Iz Tepca su izvijestili kako su se obvezali da će još pozornije nadzirati razervoare i unaprijediti brigu o vodi. Usred sve snažnijih međunarodnih upozorenja japanska se vlada prošli mjesec obvezala da će se angažirati na unapređenju brige o kontaminiranoj vodi u rezervoarima.

Zadnje curenje kontaminirane vode pokazuje kako napori Tepca da poboljša rad na sprečavanju curenja kontaminirane vode nisu dovoljni, rekao je u četvrtak vladin glasnogovornik Yoshihide Suga. Vlada će se angažirati na poduzimanju daljnjih koraka kojima bi se poboljšala situacije, oslanjajući se na izgrađene spremnike koji bi trebali zadržavati višak vode za hlađenje oštećenih reaktora u nuklearnoj centrali Fukushimi Daiichi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene