Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Niknula kao gliva poslije kiše

Za samo 3 mjeseca Glavaš sagradio kuću uz granicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kuća Branimira Glavaša, trokatnica od 300 kvadratnih metara u zaseoku Bovani u BiH, čija je gradnja počela krajem lipnja kad su se na gradilištu pojavili bageri, već je pod krovom.

Glavaš je kuću počeo graditi samo mjesec i pol dana nakon što je nepravomoćnom presudom Županijskoga suda u Zagrebu, zbog ratnih zločina u Osijeku, osuđen na 10 godina zatvora. Od tada je bjegunac pred zakonom, ali nesmetano radi na kući. Radi se danonoćno i kuća će biti gotova ove jeseni tako da će Glavaš ispuniti najavu da će ovogodišnji Božić dočekati u krugu obitelji, u vlastitoj kući svoje 'druge domovine', piše Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odluka s vrha Branimiru Glavašu i službeno oduzeta sva odličja Slika nije dostupna Poruka iz stranke HDSSB nije iznenađen zbog uhićenja, i dalje stoje iza Glavaša

>> Glavaš i u bijegu prima plaću od 26 tisuća kuna!

Rojs asfaltirao cestu

Kuća se nalazi na proplanku odakle pogled puca na obližnje akumulacijsko jezero. U prizemnoj etaži, uz garažu, nalazi se i spremnik za vodu s uređajem za filtriranje, koji može primiti 10.000 litara. U Bovanima nema vodovoda ni kanalizacije, pa su dovod i odvodnja riješeni velikim spremnikom. Kuća se nalazi uz usku cestu koja vodi do kilometar udaljenih Drinovaca, sela Glavaševih roditelja. Cestu je još prije asfaltirala građevinska operativa Ljube Ćesića Rojsa.

Na proplanku je samo nekoliko kuća, no najbliže su od Glavaševe, koji je otkupio susjedne parcele, udaljene stotinjak metara. Glavaš je otkupio susjedne parcele, pa ne mora brinuti kako će mu se netko suviše približiti. U prvoj etaži planira sagraditi i vinoteku s velikim dnevnim boravkom. Na dvije gornje etaže bit će ukupno osam soba i kupaonice. Procjenjuje se da će kuća po tamošnjim cijenama vrijediti oko 100.000 eura. Građevinske radove izvodi lokalna tvrtka, a kako Glavaš govori svakodnevnim posjetiteljima, mnoge radove njegovi prijatelji izvode besplatno. Gradnju kuće djelomično financira i plaćom zastupnika u Hrvatskom saboru od oko 25.000 kuna, koja mu, unatoč činjenici da je pred zakonom pobjegao u drugu državu i da je hrvatski MUP za njim raspisao tjeralicu, i dalje redovito stiže.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene