Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pesimistični Nadan Vidošević

'Za izlazak iz krize trebat će desetljeće, laže tko tvrdi drugačije'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok se predsjednik Stjepan Mesić i premijer Ivo Sanader ustručavaju govoriti o razmjerima ekonomske krize u koju je upala Hrvatska, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević ne libi se upotrijebiti ni najteže rijeći.

Tako je danas predstavljajući mjere za spas domaće ekonomije u novonastalim uvjetima izjavio kako će ova kriza potrajati cijelo desetljeće.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vlada ima jedno veliko ništa VIDEO Gospodarstvo u kolapsu, a od premijera ni riječi Slika nije dostupna Ništa ne ide preko noći Evo kada će zapravo Europa preuzeti nadzor nad hrvatskim financijama

'Za izlazak iz krize trebat će nam barem desetljeće. Tko kaže drugačije, laže', rekao je Nadan Vidošević.

'Pojeli smo, popili smo, prodali smo ćaćino i zadužili djecu',kaže Vidošević koji je danas iznio svojih 15 točaka za potpunu preobrazbu hrvatskog gospodarskog sustava i izlazak iz duboke strukturne krize koja po njemu seže nekoliko desetljeća unatrag.

Vidošević predlaže da se zaustave velike kapitalne investicije te da se nastavi samo s onima manjima na reginalnoj razini. Suprotstavio se i prebrzoj hrvatskoj prilagodbi, normama Europske unije, kada je riječ o javnim nabavama, i zaštiti okoliša. Kaže da to ne znači da se protivi pristupu EU, ali i da ne treba srljati u prilagodbe koje dodatno opterećuju hrvatsko gospodarstvo u krizi. 'EU neće riješiti ni jedan naš problem već sami mi, i to tempom i dinamikom koji nas osobno zadovoljava, a ne one u EU', zaključio je Vidošević.

Vidošević je upozorio na to da se mora zaustaviti nelikvidnost države i ograničiti rok plaćanja na 90 dana. Vidošević je svima koji ne plaćaju za isporučenu robu ili usluge poručio da svoje političke ambicije ne stavljaju na teret dužnika, jer je to najveća prevara te da svoj rast ne temelje dugujući onima koji vrijedno rade.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene