Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spuštaju se u selo

VIDEO: 'Ruke su mi se tresle, osjetila sam medvjeda iza sebe'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U mjestu Tuk, u Gorskom kotaru zavladala je panika.

Već danima brojni medvjedi opsjedaju stanovnike ovog malog mjesta. U potrazi za hranom spuštaju se u selo, a mještani strahuju od najgoreg. Dragica Berta će bliski susret s medvjedom pamtiti dok je živa, a samo je predvečer krenula susjedi na kavu. 'Kada sam htjela otvoriti vrata, pogledam i iza živice glava medvjeđa', prisjetila se. I baka Dragica Mrvoš dva put se u posljednjih nekoliko dana susrela oči u oči s nepozvanim gostom. 'Ja jedem mesni doručak i kruh, a medvjed ispred mene. Ja imam 83 godine i nikada to nisam doživjela', rekla je.

Pročitajte i ovo Digitalno selo VAŽAN PROJEKT Prvo digitalno selo: Budućnost je stigla i u Hrvatsku, pogledajte kako izgleda suvremeni uzgoj pšenice Medvjed LOVCI NEMOĆNI Noću im dolaze medvjedi, vukovi i veprovi: "Sve ih je više, a institucije ništa ne poduzimaju"

>> Gorani zbog medvjeda navečer ne izlaze iz kuće

Po tragovima kandži najbolje se vidi do kuda se medvjed popeo u potrazi za hranom. Cilj su mu jabuke, a osim štete sije i strah među stanovnicima. U okolici Tuka viđeno je više medvjedica s mladima u potrazi za hranom. 'Pas je na njega zalajao. Ja sam došla do ograde i on je na nas nasrnuo. I onda sam imala jedno drvo i bacila na njega tako da je onda prošao', rekla je Marica.

Dragica je dobro prošla. Snašla se i sakrila na sigurno. 'Ja sam krenula trčati i došla sam pred vrata. Krenula sam u kuću, ruke mi se tresu, osjećam medu, iza mene je. Medvjed je došao iza mene kad sam ga osjetila', rekla je Dragica. Zbog lošeg uroda šumskih plodova medvjedi se spuštaju u mjesta. Lovci će već od sutra uvesti noćne ophodnje koje bi gumenim mecima i bukom trebale otjerati nepozvane goste dalje od ljudi.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene