Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Evo zašto...

HZMO upozorava: Ne bacajte staru radnu knjižicu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vijest da su početkom srpnja ulaskom Hrvatske u EU radne knjižice postale povijest zbog elektroničke evidencije zaposlenih ipak ne znači da staru knjižicu možete baciti u smeće.

Iz Hrvatskog zavoda za mirovinskog osiguranje poručuju - sačuvajte stare radne knjižice.

Pročitajte i ovo Umirovljenicima rastu mirovine zimsko usklađivanje Objavljeno koliko će točno umirovljenicima rasti mirovine i kada im stiže novac Ilustracija Izmjene zakona Važna vijest za roditelje: Mijenjaju se pravila za dječji doplatak

'Stara, papirnata radna knjižica i dalje je javna isprava kojom se dokazuje radni status do 30. lipnja 2013. Svakako treba upozoriti građane da ne bacaju radnu knjižicu i da ju ne uništavaju, već sačuvaju kako bi u konačnici, u nekoj budućnosti temeljem nje mogli ostvariti neko pravo', pojasnio je glasnogovornik HZMO-a Filip Dujmović za Media Servis.

>>Otkrijte do kada i zašto vam poslodavac mora vratiti radnu knjižicu!

Od 1. srpnja uvedena je elektronička evidencija, pa HZMO tako osigurava razmjenu podataka o radnopravnom statusu i o istom izdaje potvrde. Podaci su dostupni preko stranica HZMO, ali uz korisničko ime i lozinku. Njih ćete pak dobiti osobno u svim područnim službama i uredima HZMO-a uz predočenje osobne iskaznice i na taj ćete način dobiti pristup vlastitim podacima, kao i potvrde o ranijem i aktualnom radnom statusu.

'Dakle, radi se o dva posebna broja na potvrdi, čijim se ukucavanjem na stranici može dobiti identična potvrda u elektroničkom obliku i na taj način provjeriti da je ta otisnuta varijanta identična onoj pravoj koju Zavod izdaje. Naravno, potvrdu je moguće dobiti i osobno u svim područnim službama i uredima', napominje glasnogovornik HZMO-a.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene