Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kontrola mirovina

'Morali su objašnjavati zašto nemaju nogu i zašto nemaju dojku, to je bilo ponižavajuće!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poseban tim vještaka stigao je danas u splitski Zavod za mirovinsko osiguranje. Sindikat radnika mirovinskog zgrožen je načinom na koji se provodila kontrola.

Vještaci će u splitskom Zavodu za mirovinsko osiguranje pregledati dokumentaciju i razgovarati sa zaposlenicima koji imaju utvrđena tjelesna oštećenja. Utvrdit će jesu li njihova rješenja donesena zakonito.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 4 Isplata kasni Gdje je zapelo? Velik broj korisnika nije dobio dječji doplatak Ilustracija Za ožujak Roditelji, provjerite svoje račune: Počinje isplata dječjeg doplatka

'Naši zaposlenici su zamoljeni da sa sobom donesu svu dokumentaciju koju imaju da bi zapravo mogli potkrijepiti ono što u samom predmetu, rješenjima stoji', kazala je Nataša Poparić, predstojnica HZMO-a u Splitu.

>> KONAČNA ODLUKA: Više od 10.000 pripadnika HVO-a ostaje bez invalidnina

Naime, od oko 200 zaposlenih u splitskom uredu Zavoda za mirovinsko, 44 ih ima priznata tjelesna oštećenja. Kontrole se nakon Splita nastavljaju i drugdje, a Sindikat radnika mirovinskog zgrožen je načinom na koji se provodila današnja kontrola.

'Naime oni su stvarno bili izloženi maltretiranju, ja to moram nazvati maltretiranje jer su to ljudi koji su stvarno bolesni i koji su stvarno morali objašnjavati zašto nemaju nogu i zašto nemaju dojku. To je stvarno bilo ponižavajuće', kazala je Višnja Staništić, predsjednica radničkog sindikata u HZMO-u.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene