Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Spalit ćemo ih ako krenu džonom'

Rojs zbog dugova države planira blokirati autocestu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljubo Ćesić Rojs je odlučio da će pripadnici njegove ortačke zajednice 66. Pukovnije za izgradnju cesta Posušje-Zagreb u travnju, svibnju i lipnju zaustaviti sav promet na autocestama Goričan-Varaždin, Kupjak-Vrbovsko i Maslenica-Zadar 1-Zadar 2 u dnevnom vremenu od 7 do 17 sati.

O tome Rojs obavještava ravnatelja policije Vladimira Fabera i pritom traži standardnu policijsku zaštitu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna RS optužuje hrvatske generale? Rojs: Ako će nas dražiti, formirat ćemo snage i osloboditi Banja Luku Slika nije dostupna Kravat pukovnija VIDEO: Što rade konji na Markovu trgu?

Rojs u pismu, koje je osim Faberu posalo i medijima,  kaže kako ovo zaustavljanje prometa ima prosvjedni karakter kako bi o njegovom problemu bila obaviještena pregovaračka tijela za ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju, kao i za sudsku zaštitu na Europskom sudu za ljudska prava. General Rojs navodi kako je navedene dionice autocesta Goričan-Zagreb, Kupjak-Vrbovsko i Maslenica-Zadar 1-Zadar 2, kao i još 50-tak infrastrukturnih objekata izgradila od lipnja 1996. do prosinca 1999. godine upravo njegova Ortačka zajednica 66. pukovnija za izgradnju cesta, ali da izvedeni radovi do danas nisu plaćeni.

Rojs traži ili dvije milijarde kuna ili rješavanje statusa pripadnika 66. pukovnije

U svrhu ubrzanja naplate Ortačka zajednica 66. pukovnija za izgradnju cesta ove tražbine prenijela je 7. listopada 2005. godine na Zadrugu za izgradnju prometnica Šezdesetšesta P. iz Zagreba, koja je od Državnog odvjetništva RH bezuspješno zatražila mirno rješenje spora, a nakon toga i podnijela tužbe radi isplate i naknade štete.

>> Rojs se rasplakao pred novinarima

'Prema našem obračunu, potvrđenom od strane revizijske kuće Financijska revizija Zagreb d.o.o. iz Zagreba, a kojega suprotna stranka uporno izbjegava prihvatiti, u pitanju je 820,458,758,00 kuna glavnice, što zajedno sa zakonskim zateznim kamatama na dan 31. prosinca 2008. godine iznosi 2.013,383.313,81 kuna', kaže Rojs u ovom pismu u kojem najavljuje blokadu prometnica.

>> Rojs tuži državu zbog 3 milijarde kuna duga

Rojs podsjeća da je Općinski građanski sud u Zagrebu, sutkinja Jesenka Šojat, rješenjem br. LXXI-P-6678/06 od 20. veljače 2009. godine jednu od predmetnih tužbi odbacila, jer je utvrdila da Republika Hrvatska nema sveze s izgradnjom dotičnih prometnih objekata, niti je u njih bilo što uložila, odnosno platila. 'U tom slučaju, prema Zakonu o obveznim odnosima, koji Vam sigurno dobro poznat, dotični objekti pripadaju izvoditelju radova', upozorava Rojs koji se trenutno ne javlja na telefonske pozive.

'Spalit ćemo ih ako na nas krenu džonom'

Rojs je u razgovoru za Dnevnik.hr kazao kako je spreman sjesti za stol sa odgovornima, ali kako će sigurno biti blokade ukoliko se ne ispune njihovi zahtjevi te najavljuje da će koristiti 500 vozila za blokadu.

'Mi smo pokušali mirnim putem riješiti stvar, ali već je prošlo deset godina i stvar nikako da se riješi. U tom vremenu je umrlo već stotinu pripadnika 66. pukovnije, zar trebamo čekati da svi pomru? Mi tražimo ili da nam plate novce za izgradnju koje nam duguju ili da riješe vojni djelatni status pripadnika 66. pukovnije. Blokade će sigurno biti ako se u međuvremenu dogovorimo. Mi ćemo složiti takav tajni plan da nikako neće moći spriječiti blokadu. Zapalit ćemo ih ako na nas krenu džonom. Sigurno nemaju takva pauk vozila kojim mogu maknuti kamione', rekao nam je Rojs.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene