Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Očekuje pozitivan odgovor

Rehn: Iscrpio sam svoju kreativnost u hrvatsko-slovenskom sporu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europski povjerenik za proširenje Olli Rehn izjavio je u intervjuu austrijskom listu Der Standard kako je dospio do kraja svoje kreativnosti u rješavanju hrvatsko-slovenskog graničnog spora te da u prvoj polovici svibnja očekuje odgovor Hrvatske i Slovenije na svoj najnoviji kompromisni prijedlog rješenja.

U intervjuu objavljenom u petak Rehn je kazao kako nema krajnjeg roka ali kako misli 'da će dvije zemlje svoj odgovor dati u prvoj polovici svibnja'.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Slika nije dostupna Drama u Bruxellesu Slovenija prebacila krivnju na Hrvatsku za neuspjeh pregovora

'Očekujem pozitivan odgovor na naš kompromisni prijedlog jer sam iscrpio vlastitu kreativnost kao i pravnog odjela Europske komisije, a to nešto znači', rekao je Rehn. Na pitanje što ako odgovor bude negativan Rehn je rekao kako ne želi slutiti takvu lošu mogućnost.

'Postoji interes zemalja članica da se ta stvar konačno riješi', rekao je Rehn dodajući kako je rješenje blizu.'Nitko to sada ne bi trebao lakoumno staviti na kocku', rekao je Rehn.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene