Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upravljanje imovinom

Plenković i Dalić o prodaji HEP-a i otkupu Ine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Andrej Plenković i potpredsjednica Vlade Martina Dalić komentirali su u Kninu prodaju 25 dionica HEP-a i kupovinu Ine od mađarskog MOL-a. Istaknuli su da država nije odustala od otkupa Ine kao i od prodaje 25 posto dionica HEP-a.

"Vlada ne odustaje od otkupa Ine, a prodaja 25 posto dionica HEP-a i dalje je opcija", kazao je Plenković odgovarajući na pitanja novinara danas u Kninu.

Pročitajte i ovo Zdravko Marić porezna konferencija Inflacija sve više pritišće i građane i poduzetnike: "Povećanje cijena je neizbježno" Slika nije dostupna objavio i e-mail Todorić najavio kaznenu prijavu protiv ministra Marića i Tonćija Korunića: "Ovo je čisti dokazani kriminal nevjerojatnih razmjera"

Martina Dalić, potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, istaknula je kako je cilj Vlade poboljšati učinkovitost upravljanja državnim poduzećima te da se o prodaji HEP-a razgovara cijelo vrijeme.

"I Ministarstvo imovine poduzima brojne aktivnosti u svrhu stavljanja imovine u funkciju, a sastavni dio te slike je i iskorištavanje mogućnosti tržišta kapitala. Osobno smatram da je izlistavanje državnih kompanija na burzi na način da se poboljša upravljanje državnim kompanijama, a da istovremeno od toga kroz dionice i dividende imaju koristi i hrvatski građani", kazala je Dalić.

S prodajom dionica HEP-a država je planirala financirati otkup dionica Ine. No, pojavile su se informacije da je Vlada odustala od otkupa hrvatske naftne kompanije od mađarskog MOL-a.

"Političke odluke u vezi Ine donosi Savjet za otkup dionica Ine, a koliko znam on nije donio odluku o odustajanju od kupovine Ine. Radi se o složenom i kompliciranom procesu, potrebno je procijeniti i tajming", kazala je Dalić.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene