Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vruća roba

VIDEO Vladina vozila na velikoj aukciji, sve snimile kamere

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velik interes pobudila je javna dražba automobila, i to ne bilo kakvih, već onih u kojima su se vozili saborski zastupnici i ministri.

Oko 300 građana više od dva sata nadmetalo se za stotinjak automobila. Cijena je išla od 3.500 do 70.000 kuna. U nešto više od dva sata planulo je njih 105.

Pročitajte i ovo Dražba vozila javna dražba Auto za 100 eura? Država se rješava svojih starih vozila, ima motora, kombija, kamion... Država prodaje vozila viđeno - kupljeno Država prodaje 24 vozila: U ponudi auti, kamioni i gliseri...

Jedan je završio i kod Igora Vidoševića. 'Moguće je da sve radi odlično, moguće da ima problema, to ću saznati tek kad ga preuzmem', rekao je Igor.

Jer vozila se kupuju po sistemu viđeno - kupljeno. Naime, kad ovakvih dražbi kupci nemaju priliku vidjeti kilometražu ili neke detalje oko samog vozila. 'To je jedan rizik, ali obzirom na cijenu prihvatljiv', dodaje Igor.

VIDEO Država jeftino rasprodaje svoja vozila, evo što se nudi

Cijene su skakale i na dvostruke, čak i peterostruke iznose od početnih. Primjerice vozilo srednje klase koje je bilo procijenjeno i ponuđeno prvo za 17.000 kuna, na kraju je prodano za 35.000.

Cijena mopeda na dražbi je porasla čak pet puta. S početnih 2.600 na 14.000 kuna. 'Nije to realna cijena, nisu baš toliko vrijedni', rekao je Ivan iz Zagreba.

Kupac najskupljeg prodanog vozila na dražbi za vozilo Ministarstva regionalnog razvoja izdvojio je 70.000 kuna.

'Ljudi ovdje računaju da su nedostaci kod automobila mogući i da to mogu popraviti. Vozila su u 90 posto slučajeva ispravna, jer to su uglavnom vozila državnih institucija i ministarstava koja su uredno izlicitirana, ali većih, ozbiljnijih nedostataka nema', objasnio je Mario Perić, voditelj javne dražbe.

Vozila koja nisu izlicitirana naći će se na dražbi na proljeće. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene