Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svečano otvorenje

Počela gradnja megaluke od 240 milijuna eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svečanim otvaranjem počela je gradnja megaluke vrijedne gotovo 240 milijuna eura. Za četiri godine kad bude izgrađena postat će, kažu, jedna od najvećih i najvažnijih na Mediteranu. U samom Zadru, najavljuju iz gospodarske komore, više neće biti nezaposlenih.

Uz lake note i Božji blagoslov obilježen je najvažniji dan u bliskoj zadarskoj povijesti. Otvorenje dostojno projekta vrijednog 236 milijuna eura. U Zadru će se za 4 godine izgradit najveća luka u regiji. Uz male ribarske na 12 gatova pristajat će i brodovi dugi čak 300 metara. U samoj luci bit će zaposleno oko tisuću radnika. 'Realizacijom i ovog projekta Zadar i njegov prostor bit će grad bez nezaposlenosti', izjavio je predsjednik županijske Gospodarske komore Dario Jurin.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dvosmisleni prometni znakovi Apsurd u Zadru: Što je s ovim putokazima? Slika nije dostupna Svađa Zagreba i Zadra Jedna od najskuplih investicija na Jadranu otvorena i treći put

'Računamo na uvođenje novih linija i sa bliskog istoka, Turske, Grčke koji će doći u Zadar i oni bi dali jedan novi impuls gospodarstvu grada Zadra', dodaje ravnatelj Lučke uprave Zadar Ivica Burić. Uz gospodarski preporod cijele regije rastetit će se i sam centar grada. Upravo će blizina autoceste i zračne luke biti od najvećeg značaja. Ovim projektom Zadar postaje važna točka transeuropske prometne mreže.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene