Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne usude se javno reći

Liječnici pacijente zbog zakona šalju u inozemstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Liječnik Vlaisavljević iz Maribora kaže kako su im prije hrvatski kolege slali teže zdravstvene slučajeve, a sada pacijente šalju zbog restriktivnog zakona.

Liječnik iz jedne zagrebačke klinike bračnom paru koji ne može začeti prirodnm putem savjetovao je da ode u inozemstvo, jer je naš zakon loš i uz njega nikada neće postati roditelji, piše večernji list. Spomenuti par čeka svoj termin za Sloveniju. Naime, ono što se većina liječnika koja se bavi reproduktivnom medicinom ne usudi javno reći, u četiri oka kaže svojim pacijentima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Građanska inicijativa tvrdi 'Zakon o medicinskoj oplodnji ništa nije promijenio' Slika nije dostupna 'Pomoć traže izvan zemlje' AFP: Hrvati suočeni s najrestriktivnijim zakonom o oplodnji

>> Umjetna oplodnja: Zakonom do manje djece

Ograničenje broja stanica koje se smiju oploditi nekima će onemogućiti roditeljstvo ili ga barem jako otežati navodi Večernji list. Tu je činjenicu potvrdilo nekoliko pacijenata,a o tome svjedoči i  Veljko Vlaisavljevič, vođa tima za reproduktivnu medicinu klinike u Mariboru. On pojašnjava kako je prekogranična suradnja postojala i prije, samo što su tada u Sloveniju dolazili teži slučajevi. Sada ljudi dolaze zbog problematičnog hrvatskog zakona. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene