Obavijesti Video Pretražite Navigacija
EBAN Winter University 2016.

Nova TV nagradila startupovce koji su osmislili inovativni način tiskanja na tekstil

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Startupovce u Hrvatskoj koči administracija, teško dolaze do investitora. Veliku priliku dobili su na najvećoj europskoj konferenciji poslovnih anđela u Zagrebu.

Podijeljenje su i nagrade najboljima - a za razvoj poslovnih ideja pomoći će im i nagrada Nove TV.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BRUCE DICKINSON U DNEVNIKU NOVE TV PODUZETNIK, PILOT I GLAZBENA LEGENDA Ovo je njegova poruka svim mladim ljudima koji pokušavaju uspjeti u životu Slika nije dostupna ODUŠEVIO SVE U LISINSKOM Legendarni pjevač Iron Maidena otkrio najbitniju formulu poduzetnika: 0+0=1!

Inozemni investitori vrlo su zainteresirani pa je tako dvorana Lisinski postala poslovna arena. Što kreativnija ideja - veća šansa za privlačenje investitora.

Adut jednog od timova je inovativni način tiskanja na tekstil.

„Boju možemo uliti u bilo koji printer, isprintati grafiku bez grafičke pripreme i otisnuti na bilo koji tekstil, a da bude opet isplativo“, kaže Saša Miklošić, osnivač startupa.

Što se isplativo nudi u Hrvatskoj, došao je vidjeti i Dov Moran, izumitelj USB sticka iz Izraela, države koja je na startupovima izgradila svoj ekonomski uspjeh.

„Imate ljude sa željom da nešto naprave, no mislim da vam kronično nedostaje poduzetničke infrastrukture. Trebate imati više akceleratora i inkubatora koji će omogućiti mladim ljudima da se bore“, kaže Dov Moran, izumitelj USB sticka i investitor.

Posebnu pozornost investitora privukao je Matija. Osmislio je senzor koji se postavlja na opasna mjesta u kući i javlja roditeljima ako dijete, primjerice, ode na balkon.

„U tom trenutku se aktivira i naša pametna igračka koja se nalazi u prostoriji sa djetetom i ona krene pričati s glasom roditelja ili pjevati kako bi zaokupila dijete dok se roditelj vrati“, kaže osnivač startupa Matija Srbić.

Dobra ideja često nije dovoljna

Dobra ideja često nije dovoljna. U Hrvatskoj je, kažu, puno prepreka za mlade poduzetnike.

„Administracija, zatim ljudi, tj. zaposlenici i pristup fondovima, investitorima kojima Hrvatska nije toliko interesantna za razliku od ostatka Europe“, rekao je osnivač starupa Igor Švehla.

Ali smo u Europskoj uniji i to treba iskoristiti, naglašavaju investitori.

„Definitivno imate potencijala, ali trebate više promocije. Ne dolazi to samo od sebe“, rekao je Jasper Jarlbaek, predsjednik Poslovnih anđela iz Danske.

Najboljima podijeljene bogate nagrade

Na konfereciji se predstavilo 20 startupova. Najboljima su podijeljene bogate nagrade. Jednu je dodijelila i Nova TV i to timu s inovativnim načinom tiskanja.

Nagrada se sastoji od raznih promotivnih aktivnosti i oglašivačkog paketa čija je vrijednost veća od 150.000 kuna.

„Veliko nam je priznanje ta nagrada Nove TV i što ste nas pohvalili za naš rad, iznimno će nam pomoći u našoj daljnoj promociji“, rekao je Saša Miklošić, dobitnik nagrade Nove TV koja je bitan faktor za privlačenje investitora.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene