Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijer Milanović se prisjetio

'Ne znam gdje sam bio kada je Hrvatska međunarodno priznata'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Zoran Milanović bio je večeras gost Mislava Bage u Dnevniku Nove TV.

10. predsjednik Vlade Zoran Milanović prisjetio se kakav je osjećaj imao prije 20 godina, kada je Hrvatska postala međunarodno priznata zemlja.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović Borba za saborsku većinu Milanović se obrušio na Plenkovića: "On ima velik problem. Znoji se i treba se znojiti" Premijer Andrej Plenković, Gordan Jandroković i predsjednik Zoran Milanović na obilježavanju obljetnice Bljeska - 1 Na obilježavanju Bljeska FOTO Pogledajte kako je prošao susret Plenkovića i Milanovića

'Prije 20 godina taj je dan bio pod dojmom onoga što se događalo ranije. Gdje sam bio kada je pao Vukovar znam, ali gdje sam bio kada je RH priznata, ne znam. I današnje se obilježavanje 20. obljetnice odvija u ambijentu pripreme referenduma oko ulaska RH u EU', rekao je premijer Milanović.

Osvrnuo se i na politiku Franje Tuđmana, koji je bio na kormilu Hrvatske kada je dobila međunarodno priznanje. 'Tuđman je bio ratni predsjednik i to je bio uspjeh. Cijena je visoka, ali ne vidim da je netko mogao platiti manju', rekao je Milanović.

Istakao je kako ne strahuje da će se na referendumu odbaciti ulazak Hrvatske u Europsku uniju. 'Ljudi, izađite i glasujte. Platili smo visoku cijenu, a neke godine smo potrošili na neke druge stvari. Čeka nas puno toga što moramo uhvatiti, a što nam je pobjeglo. Čeka nas borba priznanja da smo klasa, a to moramo izboriti sami', poručio je premijer.

'Tu smo, živimo, borimo se za svoj status, ugled, novčanik, ako baš želite. Želimo da u Hrvatskoj budu razumljiva pravila kojih se svi drže i znaju da će od njih imati koristi. Ovo je povijesna odluka za RH, da ili ne. Izađite i podržite!', rekao je premijer Milanović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene