454395
454395
454395
454395
454395

Država daje 152 milijuna kuna za energetsku obnovu kuća i zgrada

  • , 21.10.2016., 14:36
  • Autor:
  • komentara

Država opet pokreće projekt energetske obnove kuća i zgrada, a Ministarstvo graditeljstva objavilo je natječaj kroz koji će se dodijeliti 152 milijuna kuna za obnovu zgrada.

 
 
 
 
Energetska obnova zgrada (Video: Dnevnik Nove TV)
Energetska obnova zgrada (Video: Dnevnik Nove TV)

Natječaj Ministarstva graditeljstva, kojim će se dodijeliti 152 milijuna kuna za energetsku obnovu zgrada, prvi je put da se sredstva za obnovu dodjeljuju iz fondova Europske unije.

Upravo zbog toga, natječajna dokumentacija bit će kompliciranija nego kada su se dijelila nacionalna sredstva, ali u Ministarstvu se nadaju da će upravitelji zgrada uspješno aplicirati i povući novac.

"Ta se investicija, ovisno o količini potrošene energije, vraća u sedam, osam do 14 godina. Kvalitetniji je život i rad u tim prostorima, a sasvim sigurno poljepšat će se i izgled naših zgrada", rekao je Lovro Kuščević, ministar graditeljstva.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se