Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Kupska ulica urušila se zbog radova na HEP-ovom gradilištu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dio Kupske ulice urušio se zbog izvođenja građevinskih radova na izgradnji poslovne zgrade Hrvatske elektroprivrede (HEP) s podzemnom garažom i trafostanicom, objavila je danas zagrebačka policija.

Na kućnom broju 9 došlo je do djelomičnog urušavanja zgrade čiji su vanjski zidovi popucali, a zgrada je potom osigurana metalnim potpornim stupovima. Također je došlo do pucanja istočne betonske oplate iskopa gradilišta, te su kroz pukotine prodrle podzemne vode koje su se ulijevale u iskop, rečeno je na redovnoj konferenciji za novinare zagrebačke policije.

Pročitajte i ovo Za dvojicom radnika na gradilištu još se traga Teška nesreća Srušio se zid na gradilištu trgovačkog centra u susjedstvu i poklopio radnike: Ima poginulih i nestalih Željko Vukasović, zaštićeni najmoprimac Nitko mu ništa ne može UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ Živi u prizemlju, a kiša mu pada po glavi. Za sve je kriv jedan čovjek: "Prvo je vještaku, a zatim i sucu pozlilo na očevidu"

>> Urušile se obiteljske kuće u centru Zagreba

Tijekom obavljanja očevida zbog pritiska vode urušila se navedena betonska oplata, nakon čega se urušio kolnik ulice i propao u iskop, a došlo je i do urušavanja metalnih potpornih stupova koji su osiguravali zid zgrade. Konačno su se urušili potkrovni dio i krovište zgrade.

Stanari Kupske ulice od kućnog broja 1 do 21 evakuirani su i smješteni u hostel, a noćas, sat iza ponoći, zbog opasnosti od odrona zemlje i pada građevinske dizalice evakuirano je i osam stanara Plitvičke ulice, od kućnog broja 20 do 26a, koji su smješteni kod prijatelja i rodbine. Ukupno je evakuirano 60-ak stanara.

Danas oko 11 sati evakuiran je i dio HEP-ove zgrade te jedna banka.

Dio Kupske ulice i jednokatnica urušile su se jučer poslijepodne, pri čemu nije bilo ozlijeđenih. Nakon toga je građevinska inspekcija zatvorila HEP-ovo gradilište na kojemu radove izvodi tvrtka "Tehnika".

Glasnogovornik (HEP) Radomir Milišić sinoć je izjavio kako se sumnja da su podzemne vode, koje su ispunile građevinsku jamu, uzrok urušavanja jednokatnice i nekoliko desetaka metara ceste u Kupskoj ulici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene