Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministarstvo prometa

Kažnjen kormilar s broda 'Marko Polo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vijeće za prekršaje Lučke kapetanije Šibenik saslušalo je danas i donijelo rješenje o prekršaju protiv Vlatka Jukića (1979. iz Splita), kormilara koji je bio na zapovjedničkom mostu broda 'Marko Polo" te ga kaznilo s 12.500 kuna i izreklo zaštitnu mjeru oduzimanja svjedodžbe o osposobljenosti za člana posade koji čini dio plovidbene straže na rok od godine dana.

U priopćenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture podsjeća se da je Jukić u optužnom prijedlogu okrivljen zajedno s još trojicom članova posade za propust u vođenju navigacije zbog čega se brod 'Marko Polo' u subotu, 24. listopada u 01.59 sati nasukao na sjeverozapadnu stranu otoka Sita.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vlasnici zarobljenih vozila očajni Brod Marko Polo postao turistička atrakcija Slika nije dostupna Istraga uzroka traje Rezultati alkotesta za nekoliko dana, izuzeta 'crna kutija'

Ministarstvo navodi da je u srijedu Vijeće za prekršaje Lučke kapetanije Šibenik drugom časniku palube Sanjinu Tuliću izreklo novčanu kaznu u iznosu od 25.000 kuna te zaštitnu mjeru oduzimanja tri svjedodžbe o osposobljenosti na rok od dvije godine, dok je protiv drugog kormilara Željka Baržića Vijeće obustavilo prekršajni postupak.

Za zapovjednika Zdenka Radića još nije određen termin saslušanja. Prema optužnom prijedlogu, Radić je odgovoran jer prilikom prolaska broda kroz rivanjski kanal, a prije nasukanja broda, nije osobno upravljao brodom, što je bila njegova obveza sukladno Pomorskom zakoniku.

Sukladno Pomorskom zakoniku, na rješenje o prekršaju okrivljenik može podnijeti žalbu, o kojoj u drugom stupnju odlučuje Visoki prekršajni sud, stoji u priopćenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene