Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Naći ćemo rješenje'

Josipović: Čačić je na presudu reagirao ljudski

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović na upit kako je Radimir Čačić reagirao kad mu je priopćio vijest o presudi mađarskog suda, samo kratko odgovorio: 'Ljudski'.

Radimiru Čačiću je jučer prilikom povratka iz Katara u zračnoj luci prišao predsjednik Josipović i priopćio mu presudu mađarskog suda vezano za prometnu nesreću koju je skrivio. Danas je predsjednik komentirao cijelu situaciju. 'Na presudu je reagirao ljudski', rekao je Josipović.

Pročitajte i ovo Magdalena Komes Spomenula i Milanovića Komes odgovorila Čačiću: “Nulta tolerancija na korupciju proizlazi iz stranačke vertikale i to mu smeta“ Ilustracija Reakcija na komentare premijera Čačić se obrušio na Plenkovića: "On je bio debelo u komunističkom gnijezdu kad su mene osudili"

Rekao je da je razgovarao s premijerom Zoranom Milanovićem, s obzirom na to da je zatvorskom presudom za Čačića ostalo prazno mjesto Prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva. Predsjednik i premijer složili su se kako za ovu situaciju postoji rješenje te da će ga uskoro pronaći.

>> Linić: Nitko nije nezamjenjiv; Jovanović: Nezamjenjiv je samo premijer

Danas je održana i prva sjednica Vlade bez Čačića. Ministri koji su prije same sjednice novinarima odgovarali na pitanja, rekli su kako odlazak prvog potpredsjednika Vlade Radimira Čačića nije udar na Vladu. Ministrica Milanka Opačić osvrnula se na njegovu posebnu energiju koja će, kakao kaže, nedostajati u redovima Vlade. Ministar Slavko Linić smatra da nitko u Vladi nije nezamjenjiv te da ima mnogo ljudi koji mogu obavljati dosadašnji Čačićev posao. Željko Jovanović pak kaže da je nezamjenjiv samo jedan čovjek - premijer. 'Sve ostalo se može nadoknaditi', dodao je.

Ministrica Vesna Pusić potvrdila je da se čula s Čačićem, ali da će nakon sastanka predsjedništva HNS-a na konferenciji za novinare u 16 sati reći do kakvih promjena će doći u stranci vezano za njegov odlazak. Nitko nije mogao potvrditi tko će preuzeti ulogu Prvog potpredsjednika Vlade niti Čačićev resor - Ministarstvo gospodarstva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene