Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Ponovno pred tužiteljicama

Sanader odbacio optužbe za Hypo banku: 'Osjeća se dobro i bio je dobro raspoložen'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nešto više od sat vremena trajalo je ispitivanje Ive Sanadera.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Dvije kriminalne skupine Svi detalji velike akcije USKOK-a zbog ilegalnog uvoza luksuznih vozila: Među kupcima sportaši, poduzetnici i odvjetnici

Čedo Prodanović je obavijestio novinare nakon ispitivanja da je bivši premijer je negirao sve optužbe ali nije nikoga teretio. Kao i posljednji puta Sanader posao tužiteljici nije želio olakšavati pa na potpitanja nije odgovarao. Odvjetnik je rekao da se Sanader dobro osjeća te je bio dobro raspoložen tjekom ispitivanja. 'U dobrom je psihofizičkom stanju, to je i njegov subjektivni zaključak, a i mi to vidimo', rekao je Prodanović. Prodanović nije htio komentirati navode da je Sanader jako loše.

'Sistem obrane je ostao isti. Kako je Hypo banka manji slučaj, ispitivanje nije dugo trajalo', rekao je Prodanović.

Iduće ispitivanje Sanadera nije zakazao, ali Prodanović je rekao da će sva ispitivanja biti i dalje u Remetincu dok bivši premijer ima problem s nogom.

Bivši premijer Ivo Sanader u zatvoru u Remetincu USKOK-ovim tužiteljicama je iznosio obranu u istrazi u kojoj ga se sumnjiči da je 1994. i 1995. kao zamjenik ministra vanjskih poslova zlouporabio položaj i ovlasti te s Hypo bankom dogovorio proviziju od sedam milijuna austrijskih šilinga (3,5 milijuna kuna) za zajam od 140 milijuna šilinga koji je ta banka odobrila hrvatskoj vladi.

USKOK sumnja da je Sanaderu provizija isplaćena nakon što je zaključen ugovor o kreditu između austrijske banke i hrvatske vlade.

Njegov odvjetnik Čedo Prodanović jutros po dolasku u Remetinec na pripremu obrane nije želio komentirati priče i medijske napise o ovom slučaju. 'Ja sam rekao što sam imao, a druge priče su druge priče', kazao je Prodanović te dodao kako će se sa Sanaderom još malo pripremiti prije davanja iskaza, a izjave će davati nakon iznesene obrane. 

Sanadera su ispitali u posebnoj zatvorskoj prostoriji, tehnički pripremljenoj za snimanje iskaza, a bivši premijer i predsjednik HDZ-a prvo se očitovao o krivnji, a zatim je iznio obranu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene