Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proveo noć u pritvoru

Ivan Drmić uhićen u BiH jer je vozio ukradeni automobil za kojim je tragao Interpol

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnik HDSSB-a u Hrvatskom saboru Ivan Drmić uhićen je u noći na utorak u Mrkonjić Gradu u BiH nakon što je policijskom provjerom ustanovljeno da je bio u posjedu ukradenog automobila, doznaje se iz MUP-a Republike Srpske.

Vijest je potvrdilo i hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija. Glasnogovornica MUP-a Republike Srpske Mirna Šoja kazala je za da je prometna policija u Mrkonjić Gradu u utorak oko 23 sata pri obavljanju redovite kontrole prometa zaustavila automobil Audi A6 hrvatskih registarskih oznaka kojim je upravljao "I. D. rođen u Đakovu 1972. godine". Prema njezinim riječima, provjerom je utvrđeno da je automobil ukraden i da se nalazi u bazi vozila za kojim traga Interpol.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće

>> Porezna uprava će neodgovornim direktorima uzimati imovinu!

"I. D. je imao diplomatsku putovnicu Republike Hrvatske, a policija je kontaktirala dežurnog tužitelja koji je naložio da ga se uhiti", dodala je. Hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova objavilo je da je konzulat RH u Banjoj Luci obaviješten o privođenju Ivana Drmića te da su sukladno pravilima Bečke konvencije konzularni djelatnici razgovarali s nime. "Gospodin Drmić kazao je djelatnicima konzulata da je u privatnom posjetu BiH na putu prema Mostaru, te nije zatražio konzularnu pomoć", prema MVEP-u. 

"Automobil audi A6 kupio sam prije tri mjeseca u Osijeku i registrirao ga u Đakovu, što znači da je prošao svu redovitu proceduru hrvatske policije", rekao je Drmić i dodao da ga je kupio na kredit. Također je rekao kako je u policiji zadržan kao svjedok te da je jutros pušten kada su došli dežurni djelatnici. Automobil je zadržan radi daljnje provjere, kako bi se utvrdilo "radi li se zaista o ukradenom automobili ili nečemu drugom", dodao je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene