Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HRVATSKA SE UMREŽILA

EK za zapošljavanje mladih u Hrvatskoj osigurala 66 milijuna eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska se uključila u projekt Europske politike i servisi za podršku mladima pri zapošljavanju, mrežu za razmjenu iskustava europskih zemalja u poticanju zapošljavanja mladih.

Gotovo svaka treća mlada osoba u Hrvatskoj je nezaposlena. S 28 posto nezaposlenih mladih, uvelike zaostajemo za europskim prosjekom koji se kreće između 18 i 20 posto.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svaka prilika je dobra Više od 80 tisuća mladih je nezaposleno - Neki su svoju šansu potražili ovdje Slika nije dostupna Zapošljavanje mladih 'Oreškoviću je globalni interes u planu, a tek treba vidjeti kako će se to odraziti na građane'

Jedan je to od razloga što se Hrvatska uključila u projekt "Europske politike i servisi za podršku mladima pri zapošljavanju". Primarni cilj projekta je uspostava mreže za razmjenu iskustava europskih zemalja u poticanju zapošljavanja mladih.

"Više od 40 posto mladih u Italiji je nezaposleno, slično je i u Španjolskoj, tako da nije situacija teška samo u Hrvatskoj već i u puno većim europskim zemljama. Institucije jednostavno moraju raditi jače kako bi mladima pružile veću mogućnost zapošljavanja", kaže Nicola Catellani, prezenter projekta Bags4Youth.

"Zapošljavanje mladih u većini se financira kroz takozvanu Youth employment iniciative. To je inicijativa za zapošljavanje mladih, a za Hrvatsku imamo 66 milijuna eura", rekla je Manica Hauptman, ekonomska savjetnica iz Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene