Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U potrazi više od 160 osoba

Ekskluzivno: Hrvatski istražitelji ponovno će ispitati Dragana Paravinju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Današnja potraga Antonijom Bilić završila je oko 16 sati. Tijelo nije pronađeno, a PU šibensko-kninska će o daljnjem tijeku potrage javnost izvijestiti sutra tijekom jutra.

Kako ekskluzivno doznajemo iz izvora bliskog istrazi, hrvatski istražitelji sutra će ponovno obaviti još jedan obavijesni razgovor s Draganom Paravinjom. Informaciju nam je službeno potvrdila i glasnogovornica Ministarstva pravde BiH Marina Bakić koja ističe kako optužbe koje terete Paravinju u BiH ne moraju čekati, već da BiH može osumnjičenika mimo toga izručiti Srbiji ili Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Žalio se i na povlačenje Paravinja povukao žalbu na presudu za ubojstvo Antonije Bilić Slika nije dostupna Maksimalna kazna Bahato primio presudu za slučaj koji je Hrvatsku dignuo na noge

Hrvatsko ministarstvo pravosuđa poslalo je zahtjev BiH za izručenjem Dragana Paravinje sa svom potrebnom dokumentacijom.Potraga za nestalom maloljetnom Antonijom Bilić iz Drniša intenzivno se nastavlja, a danas će se pretraživati područje korita rijeke Krke od hidrocentrale Miljacka prema manastiru 'Krka' i nadalje prema Roškome slapu, priopćila je jutros Policijska uprava šibensko-kninska.

Tragaju i po Lici

Kako doznajemo, potraga se proširila i na područje Like, točnije na akumulacijsko jezero Štikada u blizini Gračaca koje je bilo na putanji kamiona Dragana Paravinje. Slovenski vojncici pretražuju Štikadu sonarom. Jezero je površine 300 hektara i nasipom je odvojeno na tri dijela. Jezero se puni vodama rijeke Ričice, Otuče i Obsenice.

Glasnogovornica šibenske policije Marica Kosor na upit novinara dovodi li širenje potrage na Gračac u pitanje istinitost Paravinjina iskaza, nije htjela komentirati. U potrazi sudjeluje, kao i jučer, oko 160 osoba, od kojih veliki broj policajaca, među kojima više od 30 ronilaca. U pretrazi će, kao i svakoga dana sudjelovati i više od 15 pripadnika Gorske službe spašavanja sa psima.  Svi do sada pribavljeni podatci, kao i snimke bespilotnih letjelica, se detaljno pregledavaju i analiziraju, navode iz PU šibensko-kninske.



Sedamnaestogodišnja Antonija Bilić nestala je 7. lipnja kada se ukrcala u kamion na mostu preko Čikole, i od tada joj se gubi svaki trag. Vozač kamiona Dragan Paravinja (42) uhićen je u nedjelju, 26. lipnja, kod sela Donji Srđevići na području Republike Srpske, gdje se skrivao od 23. lipnja. Tijekom ispitivanja koje je provela policija Republike Srpske, Paravinja je rekao da je Antoniju Bilić zadavio i bacio u rijeku Krku. Temeljem tog priznanja pokrenuta je široka potraga od Oklaja prema Kistanjama, kao i rijeka Krka. Osumnjičeni Paravinja se nalazi u pritvoru u Istočnom Sarajevu. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene