Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počelo suđenje

Suci optuženi za korupciju ne osjećaju se krivima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suspendirani sudac Visokog trgovačkog suda Bariša Gašpar, bivši predsjednik zagrebačkog Općinskog građanskog suda Ivica Pezo i još šestero optuženih za korupciju izjasnili su se danas na početku suđenja na zagrebačkom Županijskom sudu da se ne osjećaju krivima za optužbe za koje ih tereti USKOK.

Nakon što je USKOK-ova tužiteljica Gordana Klarić pročitala optužnicu, Gašpar, Pezo i ostali izjavili su da nisu krivi za primanje i davanje mita, zlouporabu položaja i ovlasti te poticanje na te nezakonitosti. Branitelj bivšeg predsjednika zagrebačkog Općinskog građanskog suda, odvjetnik Rajko Mlinarić zatražio je potom da se iz spisa, kao nezakoniti dokazi, izdvoje tajno snimljeni razgovori u kojima se pojavljuje njegov branjenik Pezo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Dvije kriminalne skupine Svi detalji velike akcije USKOK-a zbog ilegalnog uvoza luksuznih vozila: Među kupcima sportaši, poduzetnici i odvjetnici

Mlinarić smatra da je USKOK imao sudski nalog za prisluškivanje ostalih optuženika ali ne i Peze, pa stoga tvrdi da je riječ o kršenju optuženikovih ljudskih prava.

Zbog zahtjeva obrane predsjednik sudskog vijeća sudac Siniša Pleše, koji je početkom ožujka ove godine osudio umirovljenog generala Vladimira Zagorca, odredio je stanku kako bi vijeće iza zatvorenih vrata odlučilo o Mlinarićevom zahtjevu. Suspendirani sudac Visokog trgovačkog suda Bariša Gašpar optužen je za primanje 25.000 eura mita, namještanje pravosudnih ispita i poticanje Peze da nećaka njegovog prijatelja zaposli kao sudskog savjetnika. (Hina)


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene