Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VEČERNJI SASTANAK

Vlada dogovorila mjere: Cijene hrane i pića vratit će se na one prije uvođenja eura?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na večerašnjem je sastanku Vlada navodno dogovorila mjere protiv neopravdanog povećanja cijena. Više detalja bit će objavljeno na sjednici u četvrtak.

Uži tim Vlade navodno je večeras na sastanku dogovorio mjere kojima će se boriti protiv onih koji bezrazložno dižu cijene nakon uvođenja eura. Na sjednici u četvrtak usvojit će zaključak po kojem se sve cijene u trgovini i uslužnim djelatnostima moraju vratiti na razdoblje od prije Nove godine.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Desnica protiv eura - 2 Raskol zbog buduće valute Desnica protiv uvođenja eura. Kažu da Hrvatska nije spremna za promjenu valute i da je to posljednja obrana suverenosti

Za nadzor cijena bit će nadležni Državni inspektorat te Carinska i Porezna uprava. Formirat će se platforma za praćenje cijena i usluga, a Ministarstvo poljoprivrede bit će zaduženo da prati cijene što se tiče prehrambenog sektora.

Usto, oni poslovni subjekti koji budu kršili zaključak Vlade podliježu sankcijama - za njih neće vrijediti odluka o pomoći Vlade oko energenata, što će nadzirati Ministarstvo gospodarstva, piše N1.

Premijer Andrej Plenković ranije večeras je kazao: "Hrvatska država mjerama Vlade u 2022. godini – godini energetske krize, prehrambene krize i inflantornih pritisaka – regulirala je cijene struje, plina i naftnih derivata, izašla s paketom od 27 milijardi kuna pomoći. Onda nije u redu da svi ti koji su profitirali od tih mjera neopravdano dižu cijene odmah ili neposredno prije prelaska na euro.

Ne može netko s nekim mentalitetom – koji je čisti bezobrazluk, čisto profiterstvo, da ga ne nazovem i lopovlukom – raditi od građana nekoga tko nije previše pametan. To ne dolazi u obzir i zato će Vlada već sutra donijeti određene mjere."

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene