Obavijesti Pretražite Navigacija
Nova tehnologija

VIDEO: TV na upravljanje mahanjem ruku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koliko puta ste poželjeli jednostavno riješiti se daljinskog tv upravljača? ne bi li sve bilo jednostavnije napraviti jednostavnim pokretom ruke?

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kolona kroz Ilicu VIDEO Pogledajte kako su turisti na ulicama reagirali na prosvjednike Slika nije dostupna Do 60 km/h Dolazak novog Audija A8 odgođen zbog usavršavanja autonomnog upravljanja

Novi način kontrole mogao bi da izgledati ovako, jednostavnim mahanjem ruku uključujete televizor i birate programe i filmove. Direktor izraelske kompanije PrimeSense Einon Beraha izjavio je da će u bliskoj budućnosti kućni uređaji moći zapravo vidjeti nas i prepoznati i tumačiti naše pokrete, piše Glas Amerike. 'Naša tehnologija omogućava potrošačkim uređajima da vide i razumiju svoju okolinu, bilo žive korisnike ili neke objekte. Riječ je o digitalizaciji topografije u realnom vremenu', rekao je Beraha.

PrimeSense stoji iza Microsoftove nove, nedavno predstavljene, tehnologije video igrica nazvane Kinekt. U tom sistemu, uređaji prepoznaju pokrete i glasove igrača, koji na taj način kontroliraju akcijske i sportske igrice, bez ikakvih konzola, elektronskih štapića ili drugih upravljača. Beraha i njegovi kolege kažu da bi nova tehnologija mogla, u budućnosti postati sastavni dio svakog doma. 'Naša je vizija da se ta tehnologija ugrađuje u sve kućne uređaje, ne samo u dnevnoj sobi, već i u klima uređaje, u osvjetljenje, ili u robote koji će čistiti kuće i pri tom izbjegavati sudare sa namještajem', dodaje Beraha.

Senzor pokreta sastoji se na korištenju kamere sa trodimenzionalnom slikom i infracrvenog uređaja, koji mogu identificirati objekte u neposrednoj blizini. Kad objekt identificira, uređaj se kontrolira unaprijed zadanim pokretima. 'Ovo vam omogućava interakciju na znatno intuitivniji način. Nismo rođeni za upotrebu tastatura i 'miševa', već za prirodne pokrete ruku ili tijela. Na ovaj način možemo kontrolirati uređaje bez potrebe da bilo što držimo u ruci', zaključio je Beraha. Njegova tvrtka navodi da bi se televizori i kompjuteri, opremljeni ovom vrstom kontrole, mogli pojaviti već iduće godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene