Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HTC, Sony i Nokia s novim adutima

Sve novosti i premijere u svijetu mobitela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od ponedjeljka do danas u Barceloni se održava Svjetski sajam mobitela.

Svi novi dosezi u svijetu mobilne tehnologije ovih dana se predstavljaju u Barceloni. Više od 1 400 izlagača u 4 dana će predstavljati najnovije mobitele, pametne mobitele i sve moguće aplikacije za mobitele. Održavati će se konferencije, predavanja, seminari i izlaganja. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Četvero spašenih Tragedija u Barceloni: U požaru poginule četiri osobe, među njima trogodišnjak i beba Prosvjedi u Barceloni (Foto: AFP) festival La Mercé VIDEO Ulično slavlje 40.000 mladih izmaklo kontroli: Ozlijeđene 43 osobe, 20 uhićenih te je prijavljen slučaj seksualnog napastovanja

HTC, tajvanski proizvođač mobitela, predstavio je novu seriju pametnih telefona pod nazivom 'ONE'. Modeli su X (četiri jezgre), S i V te svi koji dolaze s Androidom 4.0 Ice Cream Sandwich, a glavni adut ovih inovacija jest mogućnost istovremenog snimanja videa i fotografiranja. Ta nova inovacija nazvana je 'Image Sense'. Ove novosti trebale bi pomoći HTC-u da se probije koju stepenicu više s petog mjesta svjetskih proizvođača pametnih mobitela, javlja Reuters.

Iako zadnjih četiri godine na svjetskom tržištu Sony broji gubitke, predstavljanjem novih pametnih mobitela serije 'Xperia' pokušati će se ponovo probiti na to specijalizirano tržište te biti jedni od glavnih 'natjecatelja'. U Sonyju je ovo samo dio nove pretvorbe čitave kompanije pošto se mijenja Uprava i u procesu je potpuno preuzimanje tvrtke Sony Ericsson.

Finska Nokia se pokušava izvući iz također negativne bilance zadnjih godina nudeći pristupačnije cijene pametnih mobitela. Najnoviji model 'Lumia 610' koji koristi 'Windows Phone' softver trebao bi se naći na svjetskom tržištu u sljedećem kvartalu ove godine za 189 eura (oko 1430 kuna), cijena bez poreza. 

Inače, Barcelona je odabrana da bude Glavni grad svijeta mobitela od 2012. do 2018. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene