Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Toshiba definitivno priznala poraz u ratu protiv Blue-Raya

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tvrtka Toshiba odustala je u utorak od HD DVD formata za DVD-e visoke definicije, priznajući time poraz pred konkurentskom Sonyjevom Blu-Ray tehnologijom.

Toshiba je odustala od daljnje komercijalizacije formata HD-DVD nakon što su od njega odustali hollywoodski studiji, ocjenivši da će brza odluka ograničiti štete za klijente i omogućiti im da se usredotoče na druge aktivnosti.

Pročitajte i ovo Brodarički vatrogasci, ilustracija - 6 vatrogasci iz Brodarice Nacionalni heroji kad pomažu, a kad njima treba pomoć - muk. Ovako izgleda njihovo radno mjesto u kojem se boje i upaliti svjetlo Petar Znahor, DVD Pula veliko okupljanje Vatrogasci hodočastili u Mariju Bistricu: "Mi smo dobročinitelji i humanisti, mi moramo biti i gdje nas zovu i ne zovu"

Time će se konačno okončati višegodišnji rat dva suprotstavljena konzorcija u nastojanju da upravo njihova tehnologija postane standard za DVD-e iduće generacije i kompatibilnu video opremu.

- Tijekom jutrošnjeg vijećanja uprave, odlučili smo da više nećemo razvijati, proizvoditi ni prodavati čitače i snimače HD-DVD, ni rekordere za PC, rekao je generalni direktor Toshibe Atsztoshi Nishida, na konferenciji za novinare u Tokiju i tako potvrdio informacije tiska od prije nekoliko dana.

Toshiba je posljednjih tjedana dobila nekoliko ozbiljnih udaraca, uključujući priopćenje američkog maloprodajnog diva Wal Mart-a da odustaje od HD DVD formata te da će na svojim policama u budućnosti isključivo nuditi Blu-ray format.

- Nagli gubitak podrške studija Warner jako nas je pogodio, priznao je Nishida.

Istupanju Warnera i prelazak na Blu-Ray prethodilo je istupanje Wal-Marta koji se odlučio za Sonyja kao i brojni industrijalci (Matsushita, Sharp itd), zatim Best Buy, Netflix i većina hollywoodskih studija.

Rat formata, često uspoređivan sa sličnim odmjeravanjem snaga između Betamaxa i VHS-a 1980-ih, potpuno je zbunio potrošače, koji nisu više znali što kupiti da bude kompatibilno, što je znatno usporilo razvoj industrije DVD-a visoke definicije, čija se vrijednost procjenjuje na više milijardi dolara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene