Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na mjesec dana

Rusija odgađa svemirsku misiju zbog pada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je odgodila iduće slanje letjelice s ljudskom posadom na Međunarodnu svemirsku postaju za najmanje mjesec dana.

Ruski dužnosnici kažu da bi svako buduća odgoda mogla prisiliti Moskvu da razmotri mogućnost da postaja ostane bez ljudi, prvi put u posljednjih deset godina. Ruska svemirska agencija Roskosmos objavila je svoju odluku kako bi se obavile sigurnosne provjere, nakon što se 24. kolovoza srušio teretni svemirski brod bez ljudske posade koji je prevozio hranu i gorivo za ISS.

U kratkom priopćenju ne navodi se datum novoga lansiranja, no ruske novinske agencije prenose da bi se šestočlana posada na ISS-u mogla vratiti na Zemlju oko 16. rujna, umjesto 8. listopada. Njihova zamjena mogla bi poletjeti prema postaji krajem listopada ili početkom studenoga, umjesto 22. rujna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Genetika čovjeka u svemiru BLIZANCI ASTRONAUTI biti će 'pokusni kunići' Slika nije dostupna Pregovaraju s Bijelom kućom NASA želi uhvatiti asteroid te na njemu napraviti svemirsku postaju!

Agencija Interfax navodi riječi neimenovanog dužnosnika koji je rekao da će Roskosmos obaviti dva probna lansiranja rakete Sojuz prije nego pošalje astronaute u svemir. Na ISS-u, svemirskom laboratoriju vrijednom 100 milijardi dolara u kojem sudjeluje šest zemalja, ljudska posada kontinuirano boravi duže od deset godina. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene