Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Korisno za ronioce i surfere

Protiv morskog psa bijelo ili svijetlo plavo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako želite izbjeći napad morskog psa, obucite bijelo ili svijetlo plavo odijelo, pokazala su najnovija istraživanja koja se temelje na činjenici da su ti predatori daltonisti.

Istraživanje je pokazalo kako morski psa ne razlikuju boje. Njihov svijet je crno-bijel. Kako je more svjetlo plavo, najbolje je nositi svjetlo plava odijela za plivanje kako bi se smanjio kontrast s vodom. Statistike pokazuju kako su morski psi najviše napadali ronioce i surfere u crnim odijelima, piše Telegraph.

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan i Ana Hinić - 2 Ravnateljice nije bilo Roditelj u učionici nasrnuo na profesora: "Ovo nije prvi napad u toj školi, što je poduzela ravnateljica?" Ilustracija Škola u Trogiru Uhićen otac učenice koji je upao u razred i šakom udario profesora: "Djeca su u šoku!"

>> VIDEO: Morski pas dug pet metara napao brod s ribarima

Tim znanstvenika sa Sveučilišta Zapadne Australije i Sveučilišta u Queenslandu pregledao je vid 17 vrsta morskih pasa. 'Ove informacije će nam pomoći u dizajniranju odijela za ronioce koja su manje vidljiva morskom psu. Naš sljedeći korak je istraživanje njihovog ponašanja', pojasnio je Nathan Hart, vodeći znanstvenik na projektu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene