Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Njemačka: Mladi i stari se razlikuju po uporabi tehnologije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Razlike između starog i mladog stanovništva u Njemačkoj sve su očitije u području uporabe tehnoloških pomagala, pokazalo je istraživanje koje je Aris obavio za udrugu BITKOM.

Istraživanje je provedeno na 1.001 ispitaniku u dobi većoj od 16 godina. Pokazalo se da 58 posto ispitanika u dobi starijoj od 65 godine uopće ne koristi ni mobilni telefon ni računalo, dok je u dobrom razredu od 14 do 29 godina taj postotak svega pet posto.

Pročitajte i ovo Nina Skočak Skuplja potpise za kandidaturu Poznata tiktokerica želi u Europski parlament: "Na mojoj listi svi su mlađi od 30 godina" Sanja Vištica, reporterka Dnevnika Nove TV i mladi MLADI O POLITIČARIMA Milanović im je šašav, Benčić elokventna, Penava zatvoren, Grbin pretih, Plenković samopouzdan, ali izaziva i susramlje

Zbog straha od novih tehnologija većina starijih stanovnika propušta razne korisne usluge koje se mogu dobiti internetom ili mobitelom. Kako bi starijim ljudima pomogao u prevladavanju straha od tehnologije BITKOM je počeo organizirati posebne tečajeve.

Mnogi proizvođači u tehnološkom sektoru su također počeli svoju robu prilagođavati građanima treće životne dobi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene