Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dolazi brzinom od 8 km/s

NASA: Satelit od 6 tona idući tjedan past će na Zemlju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Satelit težak više od 6 tona ispao je iz orbite jer je ostao bez goriva i past će na Zemlju oko 23. rujna, izvijestila je NASA.

Satelit se kreće brzinom od 8 kilometara u sekundi. NASA-ini znanstvenici su izračunali da će se veći dio satelita pri ulasku u atmosferu raspasti i izgorjeti, a tek 26 dijelova bi zaista moglo pasti na Zemlju. Najteži komad trebao bi biti težak oko 160 kilograma.

Pročitajte i ovo Rakete Hwasal-2 Nuklearno naoružanje Imaju nuklearno oružje, snimili su i mete pa uputili prijeteću poruku: Posljedice bi mogle biti katastrofalne Slika nije dostupna Raketi otkazao motor VIDEO Ovako je Rusima PROPALO lansiranje satelita!

Iako se očekuje kako će se krhotine satelita rasuti u krugu čak do 800 kilometara, znanstvenici tvrde kako je opasnost da će neki od dijelova nekoga i pogoditi minimalna. Izgledi za to su, kažu, 1:3200.

Više podataka NASA će javnosti objaviti početkom idućeg tjedna, no za sada se zna kako bi krhotine satelita starog 20 godina mogle pogoditi sve kontinente osim Antarktike. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene