Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Huawei Ascend D quad

Najbrži pametni telefon na svijetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na svjetskom mobilnom kongresu najviše pažnje do sada privukli su Huaweijev četverojezgreni Ascend D quad te HTC-ov One X koji ima 4,7 inčni ekran i također četverojezgreni procesor

Iako svjetski mobilni kongres službeno počinje danas, neke su kompanije već jučer održale konferencije za medije na kojima su predstavili nove modele telefona i tableta, a najzanimljivije je bilo na konferencijama Huaweija i HTC-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HTC ponovno napada 'Novi Galaxy je samo komad jeftine plastike' Slika nije dostupna HTC One (M8) HTC predstavio nasljednika NAJBOLJEG telefona na svijetu!

Huawei je tako, nakon što je nedavno predstavio najtanji smartphone na svijetu, sada predstavio i, kako su se pohvalili, 'najbrži pametni telefon na svijetu', model Ascend D quad. Ovaj uređaj ima veliki 4,5 inčni 720p ekran, radi na 1,5GHz četverojezgrenom procesoru, ima 8MP kameru s kojom se mogu snimati 1080p videozapisi, prednju 1,3MP kameru, radi na Androidu 4.0, a tanak je 8,9 mm.

U Huaweiju kažu da je njihov K3 procesor koji pokreće ovaj telefon čak 49 posto brži u odnosu na 'druge najbrže pametne telefone na svijetu' poput iPhonea 4S i Galaxyja Nexus koji se po 'performansama ne mogu mjeriti s Ascendom D quad', a 1,800mAh baterija (postoji model i s jačom baterijom) bi trebala izdržati dan ili dva normalnog korištenja.

Ova je kompanija prikazala i tablet MediaPad 10 FHD koji se također može pohvaliti odličnim performansama – 10 inčni 1920 x 1200 ekran, novi K3 procesor, Android 4.0, 8MP kamera i sve to u kućištu od samo 8,8 mm, a na tržištu ga očekujemo tijekom drugog kvartala.

HTC je predstavio One seriju pametnih telefona koja se sastoji od tri modela – One S, One V i One X, a ova je kompanija naročito pažnju u ovim telefonima posvetila kvaliteti kamere tako da bi svi modeli trebali snimati odlične fotografije, a dolaze i s podrškom za Beats Audio tehnologiju.

Naročito je impresivan model One X koji ima 4,7 inčni ekran rezolucije 720x1280 piksela, radi na četverojezgrenom 1,5GHz Tegra 3 procesoru i Androidu 4.0 te dolazi s 32GB prostora za pohranu podataka i podrškom za NFC.

Treba napomenuti da postoje dvije verzije ovog modela te će druga verzija biti namijenjena korisnicima mobilnog operatera AT&T u SAD-u te će ona imati dvije jezgre, ali i podršku za LTE, dok će korisnici modela s četiri jezgre surfati manjim brzinama (21Mbps).

HTC One S ima manji 4,3 inčni ekran i 8MP kameru te radi na Androidu 4.0 i dvojezgrenom 1,5GHz procesoru, dok je model One V namijenjen masovnom tržištu te ima slabiji 1GHz procesor, 5MP kameru s kojom će se moći snimati 720š videozapisi i 3,7 inčni ekran.

Svoje nove telefone predstavio je i Sony koji je svom postojećem modelu Xperia S sada dodao i dva slabija modela kako bi 'zadovoljili sve tržišne i cjenovne kategorije'.

Model Xperia U ima 3,5 inčni ekran (koji se čini malim u usporedbi s posljednjim 4,7 inčnim ekranima, no ekran iste dijagonale ima i iPhone te su korisnici s njim zadovoljni) te radi na dvojezgrenom 1GHz procesoru i ima 5MP kameru, dok Sony Xperia P ima 4 inčni 'WhiteMagic' ekran koji omogućava odličan prikaz i na suncu, ima dvojezgreni procesor, podršku za NFC, HDMI izlaz i 8MP kameru s kojom se mogu snimati i Full HD videozapisi.

Konferenciju je na MWC-u održao je i LG, no ova je kompanija prikazala modele koje su već ranije najavili pa nije bilo nekih iznenađenja, a svakako treba izdvojiti Optimus 4X HD koji radi na četverojezgrenoj 1,5GHz Tegri 3, Optimus Vu koji ima 5 inčni ekran omjera stranca ekrana 4:3 te novi 3D model Optimus 3D Max.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene