Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Stane čitav grad

Pronađena golema pećina na Mjesecu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još 2009. godine japanska svemirska agencija Jaxa obznanila je kako je njihova sonda na Mjesecu pronašla rupu dovoljno duboku da u njoj bude manja ljudska baza. Sada su ih u pronalasku nadmašili Indijci.

Njihova svemirska agencija tvrdi kako je na Mjesecu pronašla ogromnu podzemnu špilju, blizu ekvatora, odnosno na području Oceanus Procellarum, prenosi siliconindia.com. Tu golemu pećinu otkrila je indijska sonda Chandrayaan-1.

Pročitajte i ovo Brazilac poginuo padom u duboku rupu - 2 Postao opsjednut Sanjao duha koji mu je rekao da je zlato ispod njegove kuće: Iskopao rupu od 40 metara, a onda se dogodila tragedija Urušio se pločnik ispred zgrade u Benkovcu Propao Benkovac Građani u šoku: Usred grada otvorila se ogromna rupa, a iz nje se širi jak smrad

Pećina je navodno duga 1,7 kilometara i široka čak 120 metara. japanska špilja, iz 2009. godine, za usporedbu, duboka je svega 88 metara i široka 65 metara. Špilja koju je otkrila indijska sonda dovoljno je velika da se u njoj sagradi manji lunarni grad.

Prednosti ljudske baze u Mjesečevom podzemlju su zaštita od štetnog zračenja, udara mikro-meteora, prašine i ekstremnih temperaturnih promjena, zbog prisutnosti lave. Zbog lave temperatura u špilji je gotovo konstantna i iznosi oko -20 stupnjeva Celzijusa, dok na površini Mjeseca varira između 130 stupnjeva i -180 stupnjeva Celzijusa, ovisno o tome radi li se o danu, ili noći.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene