Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nemaju granica

Google nakon interneta i mobitela želi vladati i vašim domom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pravi je Google zadominirao internetom sa svojom tražilicom. Tad se okrenuo mobilnoj telefoniji i zavladao Androidom. Sada Google želi zavladati i vašim domom.

Na svojoj godišnjoj konferenciji web developera u San Franciscu, Google je predstavio Android@Home, buduću platformu, koja će korisnicima omogućiti interakciju s bilo kojim elektronskim uređajem u kući, putem Goggle aplikacija. Tako povezani uređaji, poput medijeske opreme, perilica suđa, automobila i svijetala, moći će se kontrolirati putem jedinstvene platforme, koju će naravno razviti Google.

'Mi volimo gledati na dom kao na mrežu uređaja i vidimo Android kao operativni sustav za vaš dom', rekao je na toj konferenciji Joe Britt, šef tima Android@Home, piše CNN.

U tom smislu, Android@Home je razvio otvoreni protokol kojeg može koristiti bilo koji spojeni uređaj u domu i kojeg se može kontrolirati putem bilo kojeg wireless uređaja ili računala, uključujući i elektronske uređaje koji ne koriste Android platformu, poput Appleovog iPhonea ili iPada te Microsoftovog Windows operativnog sustava na PC računalima.

Iz Googlea nisu najavili točan datum kad bi Android@Home mrežni sustav mogao biti komercijalno dostupan, ali se na to vjerojatno neće morati predugo čekati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene