Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pravi je Google zadominirao internetom sa svojom tražilicom. Tad se okrenuo mobilnoj telefoniji i zavladao Androidom. Sada Google želi zavladati i vašim domom.


Na svojoj godišnjoj konferenciji web developera u San Franciscu, Google je predstavio Android@Home, buduću platformu, koja će korisnicima omogućiti interakciju s bilo kojim elektronskim uređajem u kući, putem Goggle aplikacija. Tako povezani uređaji, poput medijeske opreme, perilica suđa, automobila i svijetala, moći će se kontrolirati putem jedinstvene platforme, koju će naravno razviti Google.

'Mi volimo gledati na dom kao na mrežu uređaja i vidimo Android kao operativni sustav za vaš dom', rekao je na toj konferenciji Joe Britt, šef tima Android@Home, piše CNN.

U tom smislu, Android@Home je razvio otvoreni protokol kojeg može koristiti bilo koji spojeni uređaj u domu i kojeg se može kontrolirati putem bilo kojeg wireless uređaja ili računala, uključujući i elektronske uređaje koji ne koriste Android platformu, poput Appleovog iPhonea ili iPada te Microsoftovog Windows operativnog sustava na PC računalima.

Iz Googlea nisu najavili točan datum kad bi Android@Home mrežni sustav mogao biti komercijalno dostupan, ali se na to vjerojatno neće morati predugo čekati.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju