Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nikad ne spava

Došao je na velika vrata i svima promijenio živote

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čim je ušao na velika vrata, postao je dio našeg života. Bez njega danas ne bi mogli u trenutku saznati najnovije vijesti, rezervirati ulaznice za kazalište, komunicirati. Naravno, pričamo o internetu koji je u potpunosti promijenio i olakšao život.

Internet ne spava. S njim ni Daniel. Novosti, mailovi, virutalne knjige. Prsti uvijek lete na jedan od gadgeta - iPad, iPhone, laptop. Bezbroj stvari udaljenih samo klikom miša. 'Ne moram više misliti na sto stvari, sve imam sa sobom. Ne moram nositi bilježnicu, hrpu papira, sve je na istom mjestu. Stvarno, život bez toga je nezamisliv', kaže Daniel. 'Upravo sam bio na konferenciji sa Scottom Goodsteinom, pričao je o Obaminoj kampanji'.

Web guru, mozak Obamine kampanje na društvenim mrežama dijelom je zaslužan i za njegov mandat. U rukama držimo snažno oružje zvano - društvene mreže. 'Prvi put u povijesti milijuni ljudi na društvenim mrežama pričaju o svjetskim problemima, dogovaraju akcije udaljeni tisućama kilometara, kompanije u realnom vremenu dobivaju kritike o proizvodima', kazao je Goodstein, Obamin savjetnik za internet.

Sve to je prije 20 godina bilo - nezamislivo. Internet je promijenio društveni život. 'U poslovanju, gdje se puno lakše dolazi do posla, ali isto tako se može imati problema na poslu ako ste stavili neprimjerene fotografije na Facebook. Časopisi, knjige, sve je to puno dostupnije nego prije 20 ili 30 godina', kazao je sociolog Krunoslav Nikodem.

'Mogu biti negdje u prirodi, na plaži, a imam komunikaciju. News portale, mogu saznati sve vijesti, imam igrice', priča Daniel.

Nakon uspjeha Obamine kampanje i političari su pohrlili na mrežu. 'Svi mi sanjamo da doznamo gdje je 50 Cent, P. Diddy... Kad imaš Twitter, social media, osjećaš se kao da su dio tvog života, da su ti bliže. Tako i političari mogu imati super benefit', smatra Kosta Petrov iz ThePWorlda.

Svaki treći stanovnik u nekom dijelu svijeta, korisnik je interneta. Svake sekunde jedna osoba prvi se put priključi na mrežu svih mreža.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene