Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Astronauti s Endeavoura postavili novi žiroskop na ISS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva astronauta iz raketoplana Endeavour postavili su novi žiroskop na Međunarodnu svemirsku postaju (ISS) koji će zamijeniti jedan od četiri instrumenta koji održavaju postaju u stabilnom položaju.

Tijekom šestosatnog zadatka, astronauti Dave Williams i Rick Mastracchio najprije su uklonili neispravni instrument i potom
instalirali novi, 272 kilograma teški žiroskop.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Po drugi put Vatikan na telefonu: Papa Franjo razgovarao uživo s astronautima Međunarodne svemirske postaje Slika nije dostupna Dugotrajni plan I Australija pokreće svemirsku industriju

Zamijenjeni uređaj vratit će se raketoplanom na Zemlju u prosincu.

Tijekom svemirske šetnje u ponedjeljak, astronauti su postavili i potporanj za solarni sustav postaje na koji će se tijekom idućih misija instalirati solarne ćelije.

Još nekoliko zadataka planirano je za srijedu i petak, prije nego se Endeavour 22. kolovoza vrati na Zemlju. NASA je u nedjelju odlučila produžiti misiju za tri dana i dodati još jednu svemirsku šetnju.

NASA istovremeno nastavlja s pregledavanjem fotografija oštećenog toplinskog štita letjelice i još procjenjuje hoće li ga astronauti popravljati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene