Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I njihova djeca također

Usvojili lošu prehranu jer je jeftina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brojni useljenici koji žive u SAD-u usvojili su američku superkaloričnu kuhinju djelomično zato jer je jeftina i lako dostupna, ali i zato što predstavlja dobar način integracije, prema jednoj američkoj studiji.

Imigranti koji jedu na američki način konzumiraju prosječno 182 kalorije i sedam grama zasićenih masnih kiselina više po obroku nego da su ostali pri kuhinji zemlje iz koje dolaze, te se izlažu većem riziku od pretilosti ili prekomjerne težine, poput dvije trećine stanovništva SAD-a, po istraživanju koje će biti objavljeno u lipanjskom broju časopisa Psychological Science.

Djeca useljenika koja žive u SAD-u 15 godina imaju stopu debljine kao i američka djeca od kojih je čak trećina pretila ili prekomjerno teška, piše u istraživanju koje znanstvenika sa sveučilišta država Washingtona i Kalifornije. (Hina)

Pročitajte i ovo Hrana u vrtiću Vladimira Nazora Roditelji u šoku FOTO Što se događa u zagrebačkom vrtiću? Hrana je sirova i nejestiva, objekt se raspada, ravnateljice se svi boje: "Prostači po hodnicima, djeca se pred njom popišaju od straha" Alarm zbog debljine - 3 epidemija debljine Prijeti nam cunami dijabetesa tipa 2, rakova i raznih vrsta kardiovaskularnih bolesti

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene