Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaštićen plodnom vodom

Seks tijekom trudnoće bezopasan za plod

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Seks tijekom trudnoće bezopasan je za zdravlje ploda, izvijestila je njemačka udruga ginekologa u ponedjeljak.

'Budući roditelji mogu nesmetano uživati u svemu u čemu i obično uživaju kada vode ljubav', rekao je predsjednik navedene udruge Christian Albring. Plod je, naime, dobro zaštićen plodnom vodom, pa sve dok cerviks 'nije otvoren' i plodna voda ne curi, nema potrebe suzdržavati se od seksa tijekom trudnoće.

Pročitajte i ovo Ilustracija Potraga za majkom Šok na školskom dvorištu: Pronađena tek rođena beba, pothlađena i jedva živa Kelsey Hatcher MEDICINSKI FENOMEN Žena s dvije maternice rodila dvaput u dva dana: Ovo se događa jednom u 50 milijuna slučajeva

Ipak, seksualna aktivnost kratko prije termina za porod može ga inducirati prije vremena, upozorava Albring. Majka mora biti upozorena da postoji opasnost od preranog poroda, ako je njezin liječnik ustanovio postojanje prijevremenih povremenih kontrakcija ili se posteljica tijekom trudnoće nije 'povukla'.

Vrlo je važno, kaže dr. Albring, održavati higijenu intimnih dijelova tijela tijekom trudnoće. To se odnosi na trudnice, ali i na njihove partnere. Parovi bi također trebali imati na umu i da kondomi štite majku i nerođeno dijete od brojnih potencijalnih infekcija. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene