Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Roditeljima se savjetuje da pođu dalje od "velikog razgovora" o seksu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Roditelji bi trebali razmisliti o tome da više puta razgovaraju sa svojom djecom o mnogim aspektima seksa umjesto jednog "velikog razgovora" o neosobnim temama vezanim za seksualnost kao što je pubertet, rekli su u ponedjeljak istraživači.

"Roditelji koji imaju pristup tipa kontrolnog popisa u proširivanju razgovora o seksu sa svojom djecom vjerojatno neće imati tako veliki utjecaj...kao roditelji koji uvode nove seksualne teme i razvijaju ih kroz ponovljene razgovore", kaže njihovo izvješće objavljeno u časopisu Pediatrics.

Pročitajte i ovo Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! Ne znate trebate li prijaviti porez na dohodak? Stručnjaci su izračunali kako roditelji mogu ostvariti maksimalan povrat poreza! Chongqing U Kini pogubljen par Opak, okrutan i odvratan zločin: Nagovorila ljubavnika da ubije svoju djecu kako im ne bi bila prepreka u vezi

Studija naslovljena "Preko 'velikog razgovora'" rabila je pisane ankete date 312 djece u južnoj Kaliforniji u dobi od 11 do 15 kako bi procijenila koliko su česti i iskreni njihovi razgovori o seksu s roditeljima.

Što su više roditelji razgovarali o seksu sa svojom djecom to su bliskiji bili njihovi odnosi, napisali su istraživači Steven Martino i kolege iz Rand Corporation.

Odnosima je također koristilo kada su se razgovori maknuli preko "sigurnih" ili bezličnih tema kao što je pubertet, razmnožavanje i seksualno prenosive bolesti prema privatnijim temama kao što je masturbacija i kako se seks osjeća.

Istraživanje je razmatralo stavove djece prema njihovim roditeljima tijekom godine dana i pitalo o koliko su od 22 seksualne teme razgovarali.

Majke su bile sklone razgovarati o dvostruko više seksualnih tema sa svojom djecom, njih 12, nego očevi, pokazala je studija.

Izvješće navodi ranije studije koje su pokazale da je za djecu s kojom se komuniciralo bilo vjerojatnije da će odgoditi spolni odnos, a ako se odluče na seks, da će upotrijebiti kontracepciju i imati manje partnera.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene