Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Studija pokazala

Nema veze između crvenog mesa i karcinoma dojke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Studija objavljena u International Journal of Cancer pokazuje kako ne postoji veza između jedenja mesa (crveno meso, procesirano meso, meso pripremljeno na visokoj temperaturi) s rizikom pojave karcinoma dojki u starijih žena.

Istraživači su proučili podatke 120 755 žena u postmenopauzi u studiji NIH-AARP Diet and Health, prenose Vitamini.hr. Ispitanice su davale informacije što su jele i koliko često su jele određenu hranu od kada su ušle u studiju u 1995. i 1996. godini. Također su davale informacije o metodama pripreme mesa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Crveno meso povećava rizik za rak dojke Slika nije dostupna Aerobna tjelovježba smanjuje rizik od raka dojke

Kroz sljedećih 8 godina 3818 žena je razvilo karcinom dojke. Prema zaključcima istraživača, karcinom dojke nije bio povezan sa unosom mesa (crvenog, bijelog ili mesa kuhanog na visokoj temperaturi).

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene