Istraživači su proučili podatke 120 755 žena u postmenopauzi u studiji NIH-AARP Diet and Health, prenose Vitamini.hr. Ispitanice su davale informacije što su jele i koliko često su jele određenu hranu od kada su ušle u studiju u 1995. i 1996. godini. Također su davale informacije o metodama pripreme mesa.
Kroz sljedećih 8 godina 3818 žena je razvilo karcinom dojke. Prema zaključcima istraživača, karcinom dojke nije bio povezan sa unosom mesa (crvenog, bijelog ili mesa kuhanog na visokoj temperaturi).
Najčitanije
-
Iz minute u minutu
DP završio prve razgovore sa svim opcijama: "Predočili su nam broj zastupnika koji ih podupire, mi od svojih načela ne odustajemo"
-
Nastavak sukoba
Selak Raspudić o raskolu u Mostu: "Zbog Miletića sam odustala od liste za europske izbore, ali nije samo on u pitanju"
-
marsovski prizori
FOTO Nestvarni prizori u Grčkoj: Ova nepogoda mogla bi doći i do Hrvatske