Cjelodnevni boravak na otvorenom često može rezultirati bolnim opeklinama i ugrizima kukaca, a to može vrlo brzo upropastiti zabavu. Na tržištu postoje brojni proizvodi koji ublažavaju navedene nelagode, no ako želite znati što točno stavljate na svoju kožu, onda alternativu možete potražiti u svojoj kuhinji, piše Natural News.
Pročitajte i ovo
Oglasio se vlasnik
UZNEMIRUJUĆI VIDEO Konobarica palila šank, vatra zahvatila goste: "Cura je trčala okolo i derala se, prijatelj je imao zapaljena leđa"
djevojčica na intenzivnoj
Obrat u slučaju teško opečene jednogodišnjakinje u Splitu: Policija objavila detalje
Opekline od sunca
Najbolje bi bilo pokušati izbjeći opekline tako da pripazite na prehranu i jedete hranu bogatu antioksidansima te da nosite odjeću koja će vas zaštiti za vrijeme vrućih popodnevnih sati. No, ako slučajno izgorite na plaži, onda potražite olakšanje u svojoj kuhinji.
>> Umjesto da štite uzrokuju rak?!
Naime, postoji jako puno načina na koje možete iskoristiti namirnice koje se nalaze u vašoj kuhinji. Primjerice, Aloe Vera gel i jabučni ocat su među poznatijim lijekovima, ali postoji još jedan koji se sigurno nalazi u vašem hladnjaku- jaje.
Sve što trebate jest razbiti jaje, izdvojiti bjelanjak, utrljati na opeklinu i ostaviti ga da se osuši. Utrljavanje bjelanjka na opeklinu će rashladiti opečenu kožu, ublažiti bol i pružiti trajno olakšanje. Bilo bi dobro da, ukoliko ste u mogućnosti, ostavite bjelanjak na opeklinama i preko noći, a nakon jutarnjeg tuširanja ponovite postupak.
Ugrizi kukaca
Svrbež nakon ugriza kukaca iritira toliko da vam može upropasti san. No, ako imate bananu u svojoj kuhinji, izluđujućem svrbežu možete stati na kraj. Naime, kora banane vam nudi trajno olakšanje, ali će vam pomoći i s bilo kakvom oteklinom povezanom s ugrizima.
>> Oprez, kreće sezona neugodnih i opasnih beštija!
Postupak je jednostavan. Ogulite bananu, pojedete je, a nakon toga otkinete komadić kore i s unutrašnjom stranom prelazite preko mjesta ugriza. Pobrinite se i za to da se sve dobro osuši i nemojte ispirati.
Postupak ponavljate prema potrebi, a to je u pravilu svakih par sati. Kore od banane možete čuvati u hladnjaku, tako da ne morate svaki puta jesti bananu neposredno prije ponavljanja postupka.
Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.